תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת שיש ריבת חלב

אוהבי עוגות השיש מוזמנים להתפקד. מתכון מעולה לעוגת שיש ריבת חלב ב-40 דקות עבודה בלבד. עוגה חלבית מהממת שקל מאוד להכין. מושלמת ליום שבת לאחר הארוחה עם כוס תה חם.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית אינגליש קייק

  • תבנית אינגליש קייק
  • 2 ביצים בגודל מדיום (M)
  • כוס סוכר - שליש
  • סוכר וניל - שקית
  • מיץ תפוזים - רבע כוס
  • שמן - שליש
  • מים - רבע כוס
  • קמח לבן - כוס
  • אבקת אפיה - כפית גדושה
  • כף מלאה קורנפלור (או קמח לבן)
  • ריבת חלב - 2 כפות

אופן הכנה:

1
תשמנו היטב תבנית אינגלייש קייק ותחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
2
בעזרת מיקסר / מטרפה ידנית תערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר וסוכר וניל. לאחר מכן הוסיפו שמן, מים, מיץ ותערבבו היטב.
3
קחו קערה נפרדת ותערבבו בה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה, לאחר מכן הוסיפו את התערובת שיצרתם של הקמח יחד עם קערת הרטובים מהסעיף הקודם - תערבבו יחדיו עד שהחומרים יתאחדו.
4
כחצי מהבלילה תעבירו לקערה אחרת, עליה הוסיפו 2 כפות ריבת חלק ותערבבו עד שהחומרים יתאחדו. (לא לערבב יתר על המידה)
5
צקו את הבלילה הכהה לתבנית ובחלק מעליה את הבלילה הבהירה, קחו סכין / קיסם ובעזרתו ערבבו בעדינות את שתי הבלילות שתצא לכם דוגמא של שיש.
6
הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם בתחילת המתכון ותאפו את העוגה במשך 30 דקות.

עוגת שיש ריבת חלב – קצת רקע ומידע על העוגה:

אוהבי עוגות השיש מוזמנים להתפקד. מתכון מעולה לעוגת שיש ריבת חלב ב-40 דקות עבודה בלבד.
עוגה חלבית מהממת שקל מאוד להכין. מושלמת ליום שבת לאחר הארוחה עם כוס תה חם.

המתכון המדובר הזה הוא חלבי ולא פרווה כך שכל מי ששומר כשרות שימו לב המתכון הזה חלבי.
אורך ההכנה של המתכון בדקות הוא כ-40. פחות משעה עבודה ויש לכם עוגת שיש ריבת חלב.
דרגת קושי: קל.

מרכיבי המתכון פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

תבנית אינגלייש קייק, 2 ביצים בגודל מדיום (M), סוכר, סוכר וניל, תפוזים, שמן, מים, קמח לבן, אבקת אפיה, קורנפלור וריבת חלב.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמות המדויקת של המרכיבים שרשמנו בדף המתכון.

עוגת שיש ריבת חלב

אופן ההכנה של "עוגת שיש ריבת חלב" כולל בתוכו כ-6 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
בשלב הראשון מה שצריך לעשות זה: משמנים היטב תבנית אינגלייש קייק ומחממים את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
בשלבים 2 עד 5 כולל, מכינים את העוגה בשלבים האלה לפי הסדר:
  • קחו מיקסר / מטרפה ידנית תערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר וסוכר וניל.
    לאחר מכן הוסיפו שמן, מים, מיץ ותערבבו היטב.
  • קחו קערה נפרדת ותערבבו בה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה,
    לאחר מכן הוסיפו את התערובת שיצרתם של הקמח יחד עם קערת הרטובים מהסעיף הקודם – תערבבו יחדיו עד שהחומרים יתאחדו.
  • כחצי מהבלילה תעבירו לקערה אחרת, עליה הוסיפו 2 כפות ריבת חלק ותערבבו עד שהחומרים יתאחדו. (לא לערבב יתר על המידה)
  • צקו את הבלילה הכהה לתבנית ובחלק מעליה את הבלילה הבהירה, קחו סכין / קיסם ובעזרתו ערבבו בעדינות את שתי הבלילות שתצא לכם דוגמא של שיש.

בשלב השישי והאחרון: הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם בתחילת המתכון ותאפו את העוגה במשך 30 דקות.

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: