עוגת שיש ריבת חלב – קצת רקע ומידע על העוגה:
אוהבי עוגות השיש מוזמנים להתפקד. מתכון מעולה לעוגת שיש ריבת חלב ב-40 דקות עבודה בלבד.
עוגה חלבית מהממת שקל מאוד להכין. מושלמת ליום שבת לאחר הארוחה עם כוס תה חם.
המתכון המדובר הזה הוא חלבי ולא פרווה כך שכל מי ששומר כשרות שימו לב המתכון הזה חלבי.
אורך ההכנה של המתכון בדקות הוא כ-40. פחות משעה עבודה ויש לכם עוגת שיש ריבת חלב.
דרגת קושי: קל.
מרכיבי המתכון פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
תבנית אינגלייש קייק, 2 ביצים בגודל מדיום (M), סוכר, סוכר וניל, תפוזים, שמן, מים, קמח לבן, אבקת אפיה, קורנפלור וריבת חלב.
*הערה חשובה: נא להשתמש בכמות המדויקת של המרכיבים שרשמנו בדף המתכון.
עוגת שיש ריבת חלב
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- קחו מיקסר / מטרפה ידנית תערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצים, סוכר וסוכר וניל.
לאחר מכן הוסיפו שמן, מים, מיץ ותערבבו היטב. - קחו קערה נפרדת ותערבבו בה קמח, קורנפלור ואבקת אפיה,
לאחר מכן הוסיפו את התערובת שיצרתם של הקמח יחד עם קערת הרטובים מהסעיף הקודם – תערבבו יחדיו עד שהחומרים יתאחדו. - כחצי מהבלילה תעבירו לקערה אחרת, עליה הוסיפו 2 כפות ריבת חלק ותערבבו עד שהחומרים יתאחדו. (לא לערבב יתר על המידה)
- צקו את הבלילה הכהה לתבנית ובחלק מעליה את הבלילה הבהירה, קחו סכין / קיסם ובעזרתו ערבבו בעדינות את שתי הבלילות שתצא לכם דוגמא של שיש.
בשלב השישי והאחרון: הכניסו את העוגה לתנור שחיממתם בתחילת המתכון ותאפו את העוגה במשך 30 דקות.
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.