עוגיות שוקולד ציפס פרווה – קצת רקע ומידע על העוגיות:
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
המתכון הוא פרווה. אז לכל שומרי הכשרות המתכון פרווה אין לכם למה לדאוג.
אורך תהליך הכנת המתכון הוא כ-30 דקות הכנה בלבד, כן, כן, חצי שעה והעוגיות מוכנות.
המרכיבים להכנת העוגיות הללו נורא פשוטים ואלו המרכיבים:
שמן, קמח לבן, סוכר חום דביק, סוכר לבן, ביצים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, שוקולד מריר קצוץ ותמצית וניל.
*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!
הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא 15-20 עוגיות.
עוגיות שוקולד ציפס פרווה
אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
- מראש תחממו את התנור ל-170 מעלות.
- תקחו קערה גדולה ותערבבו בתוכה היטב את המרכיבים הבאים: קמח לבן, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.
- הוסיפו את המרכיבים הבאים: את הסוכר הלבן והסוכר החום והמשיכו לערבב היטב.
- לאחר מכן הוסיפו את הביצים, תמצית וניל ושמן ומערבבים היטב עד קבלת בצק אחיד.
- איזה כיף! כעת הוסיפו את השוקולד המריר ולשים את הבצק היטב עד קבלת בצק אחיד.
- רפדו תבנית אפיה בנייר אפיה ותצרו כדורים בגודל שווה מהבצק.
- כעת הניחו את הכדורים ברווחים בתבנית והכניסו לאפייה בתנור למשך זמן של – 15 דקות.
–
עוגיות שוקולד ציפס – מתכונים נוספים:
לאוהבי העוגיות מהסוג הזה, מלבד המתכון הזה של עוגיות שוקולד ציפס פרווה
תוכלו למצוא אצלנו באתר את המתכון הזה ב-2 ורסיות שונות, חלביות וטבעוניות, להלן:
עוגיות שוקולד צ’יפס | עוגיות שוקולד ציפס טבעוניות
–
קינוחים פרווה
היתרונות של קינוחים פרווה: זה ברור לכולם שהיתרונות שנמצאים בקינוחים פרווה פונים בעיקר לקהל הדתי ששומר כשרות אך לא רק אומנם שומרי הכשרות
שומרים את האיסור על אכילת בשר וחלב יחד וממתין כ-6 שעות בין אכילת בשר לחלב,
דבר שמקובל בקהילה הדתית אך לא רק. גם אנשים מסורתיים רבים שומרים בין לבין.
כמו שכתוב בתורה: שלש פעמים איסור זה: "לא תבשל גדי בחלב אמו" (שמות כג, יט ועוד).
מצווה זו גרמה ל-קינוחים פרווה ובכללי למזון פרווה (שלא חלבי ולא בשרי) לקבל תאוצה ותודעה פשוט מטורפת.
ניתן לומר שהיום אין בית בישראל שיש לו זיקה בדת לא יחזיק במגירה או במקרר קינוחים פרווה ו/או משהו פרווה שאפשר לנשנש שמתחשק.
החסרונות של קינוחים פרווה: אנשים אניני טעם (אנשים בעל טעם מעודן וסופר מדוקדק שמרגיש ומבחין בכל מרכיב בטעם)
יכולים לחוש משמעותית בין קינוח פרווה ללא קינוח פרווה, לדוגמא בן אדם אֲנִין טַעַם שיאכל סופלה שוקולד פרווה
ירגיש מיד בחסרונו של שוקולד החלב הנוטף והשופע שיוצא מסופלה בדרך כלל ויחוש בהבדלים.
–
מידע נוסף:
בגלל הפופולאריות של העוגיות האלה והביקוש הרב ואהבה שהן מקבלות צוות הקונדיטורים של ללוש הכין עבורכם
מספר של מתכונים שונים לסוגי עוגיות שונות. גם עוגיות פרווה וגם חלביות.
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגיות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגיות' , 'עוגיות פרווה'
וגם כמובן קלות המתכון נכנסות אל קטגוריה עצומה שיש לנו באתר של – 'קינוחים קלים להכנה' וכמובן הקטגוריה ראשית 'קינוחים טבעוניים'.
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לראש השנה – המתכונים הכי שווים לחג ראש השנה
- מתכונים לקינוחים פרווה – מתכוני פרווה השווים ביותר להכנה
- קינוחים קלים להכנה – קינוחים שמתאימים לכולם – מה הכי קל להכין?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- עוגיות טעימות: עוגיות טעימות בטירוף – העוגיות הכי טעימות בעולם
- קינוחים לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- קינוחים מהירים: איזה קינוחים מהירים להכנה אפשר לעשות?
- למה אנשים כל כך אוהבים קינוחי כדורים?
- קינוח לילדים: איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
–
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.
6 Responses
הבצק יצא דביק
במידה והבצק דביק מדי ולא נוח לעבודה אפשר לשים במקרר ל-10 דקות או לשמן מעט את הידיים או להוסיף מעט קמח לבצק כ-2 כפות 🙂
הבצק יצא לי גרגירי ומתפורר ושומני
עשית הכל שלב אחר שלב באופן מדויק?
ניתן להמיר את הסוכר הדביק בסוכר מסוג אחר?
איך עושים את הצורה של העוגיות כמו בתמונה?