תמונה מתכון סופגניות אפויות | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

סופגניות אפויות

לא מדובר במתכון בריא לחלוטין, בכל זאת מדובר בחג שעטור בקלוריות יותר מכולם.. אבל לפניכם מתכון עם מעט פחות קלוריות מהסופגניות המקובלות שמטוגנות בשמן עמוק, המתכון לסופגניות אפויות יחסוך את הטיגון בשמן עמוק, הבלגן והעמידה ליד הסיר ויתן לכם לפחות חצי שעה של מנוחה והמתנה לסיום האפייה.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעתיים

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 500 גרם קמח לבן
  • 3/4 כוס מים פחות כפית
  • 2 ביצים
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר פחות כף (90 גרם)
  • 100 גרם מחמאה רכה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • למילוי: ריבה/ ממרח לבחירתכם
  • לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנה:

1
בקערת מיקסר עם וו לישה, מערבלים את הקמח, מים, שמרים, סוכר, ביצים, תמצית וניל, סוכר לבן וסוכר וניל, את המחמאה חותכים לקוביות ומערבלים גם את המחמאה כחמש דקות עד קבלת בצק אחיד.
2
מוסיפים את המלח ומערבלים במהירות גבוהה יותר, מערבלים כחמש דקות נוספות עד קבלת בצק חלק ואחיד.
3
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.
4
לשים את הבצק בכדי שהאוויר יצא החוצה ומחלקים את הבצק לכדורים שווים. (רצוי שמשקל כל כדור יהיה 60 גרם אך הגודל של הסופגנייה נתון לבחירתכם, שימו לב שהסופגנייה תופחת).
5
מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת נייר אפיה ומתפיחים כשעה נוספת עד להכפלת נפח הכדור.
6
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים את הסופגניות בין 10-15 דקות עד שהן משחימות לגמרי.
7
מניחים לסופגניות לאחר האפייה לכמה דקות. למילוי ממרח – הכניסו את המילוי הרצוי לשקית זילוף עם צנתר צינור (מותאם למילוים), חוררו את הסופגנייה בצידה ומלאו בעדינות. מעל פזרו אבקת סוכר.

סופגניות אפויות – קצת רקע ומידע על המתכון ועל הסופגניות:

סופגניות– לא כולם, אבל די הרבה אנשים מחכים לחג החנוכה מכמה וכמה סיבות אחת מהם היא כמובן הסופגניות הטעימות שאנשים אוהבים לחטא בהן במהלך ימי חג החנוכה.
הסופגנייה הנוטפת עמוסת הריבה הנוסטלגית או ממרח השוקולד או הריבת חלב (כל אחד לפי בחירתו וטעמו)

ללא ספק דבר פופולרי בקרב הישראלים בארץ וגם לאלה שבחו"ל.

אנחנו מודים, שמדובר בסופגניות לא מדובר במתכון הכי בריא בעולם.

אבל בהחלט מדובר במתכון מעט יותר טוב ומומלץ,

עם פחות קלוריות מהסופגניות המטוגנות אליהם אתם רגילים ומכירים.

אז אם בא לכם להתפרע אבל בעדינות, זה המתכון עבורכם.

במתכון זה חסכנו עבורכם את העבודה אל מול סיר הטיגון והשמן העמוק

שאנחנו יותר משמחים לוותר על בשלב זה

(בטח אחרי תקופת החגים עמוסת האוכל שהייתה לא מזמן).

המתכון הוא פרווה. אורך התהליך מרגע תחילת ההכנה עד שתוכלו לנגוס בסופגנייה הינו שעתיים בלבד.

שחלק נכבד ממנו זה המתנה שהסופגניות יהיו מוכנות בתנור ושהבצק יטפח עד למידה הרצויה.

במתכון של הסופגניות האפויות שלנו עברנו על כל הפרטים הכי קטנים הכנו את רשימת המצרכים.

בנוסף לכך רשמנו את שלבי אופן ההכנה שלב אחר שלב בצורה הטובה הברורה והנכונה ביותר עבורכם.

הכל על מנת שתוכלו לבצע זאת בדרך המובנת ביותר שאפשר.

*הערה שאנשים רבים שוכחים לעשות בעת שימוש במתכון זה חימום התנור, אז אל תשכחו לחמם את התנור. 😉

הבונוס במתכון שלנו שאת הסופגניות תוכלו לחמם ולהקפיא כראות עינכם,

לאחר מכן לחמם במשך מספר שניות במיקרו וכמעט ולא תשימו לב להבדל בטריות ובטעם,

ניסינו זאת וזה יצא פשוט מושלם, באחריות!

המלצת ללוש: קשטו את הסופגנייה במצרכים שאתם או ילדיכם אוהבים כגון אבקת סוכר ו/או סוכריות צבעוניות ו/או סוכריות שוקולד טעימות.

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

וכתבה מיוחדת על סופגניות בחג:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: