עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

העוגה המושלמת לשבת וליום יום, אוורירית קלילה וסופר טעימה. מתכון לעוגת תפוזים אוורירית וגבוהה סופר טעימה, עסיסית ופריכה בשעה וחצי עבודה. מתכון קליל שכולם יאהבו.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית קוטר 24

  • 7 ביצים
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 1 ו-1/4 כוסות שמן
  • 2 כפיות גרידת תפוז
  • 1 ו-1/2 כוסות מיץ תפוזים
  • 2 ו-1/2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לקישוט: 50 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-160 מעלות
2
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה מקציפים את החלמונים יחד עם כוס אחת של סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי ערבול.
3
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את גרידת התפוז. מנפים את הקמח הלבן יחד עם אבקת האפייה ומוסיפים לקערת המיקסר ⅓ מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים חצי כוס מיץ תפוזים ומערבלים, ממשיכים להוסיף לבלילה תוך כדי ערבול תערובת קמח ומיץ תפוזים לסירוגין עד סיום הכמות.
4
מעבירים לקערה נפרדת את הבלילה ובקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים יחד עם יתר כמות הסוכר (כוס אחת), חשוב להוסיף את הסוכר בהדרגה, מערבלים עד קבלת קצף יציב. מעבירים שליש מהכמות אל הבלילה ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית או לקקן. לאחר מכן מקפלים את יתר תערובת החלבונים אל הבלילה. שימו לב לא לערבל יותר מידי אלא רק עד איחוד של התערובות.
5
יוצקים את התערובת אל תבנית אפייה ואופים כשעה עד השחמה. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש לחלוטין.
6
מוציאים את העוגה ומיד הופכים לצלחת או תבנית שטוחה ומחלצים מתבנית האפייה.
7
מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין ולאחר מכן מפדרים אבקת סוכר.

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה – קצת רקע ומידע על העוגה:

העוגה המושלמת לשבת וליום יום, אוורירית קלילה וסופר טעימה.
מתכון לעוגת תפוזים אוורירית וגבוהה סופר טעימה, עסיסית ופריכה בשעה וחצי עבודה. מתכון קליל שכולם יאהבו.

העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-שעה וחצי בלבד.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

הכמות שתצא לכם ממתכון זה הוא: תבנית קוטר 24

מרכיבי המתכון של העוגה האוורירית והגבוהה הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, סוכר לבן, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, קמח לבן, תמצית וניל, אבקת אפייה וסוכר וניל.

לקישוט העוגה תצטרכו בסה"כ: אבקת אפייה.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
בשלב הראשון מחממים את התנור ל-160 מעלות.
בחלק 2 עד שלב 4 כולל – מכינים את כל העוגה והמרכיבים שלה.
בשלב החמישי מכניסים את העוגה לתנור ועושים את הדברים הבאים: יוצקים את התערובת אל תבנית אפייה ואופים כשעה עד השחמה.
העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש לחלוטין.
בשלב השישי: מוציאים את העוגה ומיד הופכים לצלחת או תבנית שטוחה ומחלצים מתבנית האפייה.
בחלק האחרון של המתכון מה שצריך לעשות זה להניח לעוגה להצטנן לחלוטין ולאחר מכן מפדרים אבקת סוכר.

לא יכולים בלי עוגת תפוזים בכל זמן שיש? הנה מתכון נוסף: עוגת תפוזים כשרה לפסח

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: