תמונה מתכון לעוגיות טחינה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגיות טחינה כשרות לפסח

חג הפסח מתקרב אלינו בצעדי ענק ולא יכלנו להתעלם מהוורסיה של עוגיות טחינה אך הפעם מותאמות לאווירת חג הפסח שיבוא עלינו לטובה, 25 דקות ויש לכם עוגיות טחינה כשרות לפסח – עוגיות פרווה טעימות ופריכות שכולם יכולים להכין בקלות רבה. חג שמח!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

25 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • קמח מצות לעוגות - 3/4 כוס
  • קמח תפו”א - 3/4 כוס
  • סוכר - 3 כפות
  • סילאן או דבש לבחירתכם - 2 כפות
  • טחינה גולמית - 3 כפות
  • קוקוס טחון 2 כפות (לא חייב רק במידה ורוצים)
  • שליש כוס שמן
  • ביצה קטנה טרופה

אופן הכנה:

1
חממו את התנור ל-170 מעלות ורפדו את התבנית שבתנור בעזרת נייר אפיה.
2
ערבבו את כל החומרים יחדיו בעזרת כף, חוץ מהביצה הטרופה אותה הוסיפו בסוף ובהדרגה את שתקבלו בצק אחיד ויציב שלא מתפרק.
3
הרטיבו מעט את ידיכם ותצרו כדורים, לאחר מכן הניחו על נייר אפייה ותשטחו לעוגיות (סביבות גודל של 5 ס"מ).
4
הכניסו את העוגיות לתנור לאפיה לזמן מוערך של כ-15 דקות עד שתראה שהעוגיות מזהיבות, לאחר מכן הוציאו את העוגיות והניחו להם להתקרר לגמרי (לא לדאוג אם העוגיות יוצאות רכות זה יתייצב לאחר שהתקררו מעט).

עוגיות טחינה כשרות לפסח – קצת רקע ומידע על העוגיות:

חג הפסח מתקרב אלינו בצעדי ענק ולא יכלנו להתעלם מהוורסיה של עוגיות טחינה אך הפעם מותאמות לאווירת חג הפסח שיבוא עלינו לטובה,
25 דקות ויש לכם עוגיות טחינה כשרות לפסח – עוגיות פרווה טעימות ופריכות שכולם יכולים להכין בקלות רבה. חג שמח!

המתכון שלנו בא להעביר את המסר שגם בחג הפסח אפשר לאכול קינוחים ועוגות טעימים
ולא כל הדברים הכשרים פחות טעימים. העוגה הזאת משרתת זאת מצוין!

מעבר לכך המתכון הזה מתאים גם לקטגוריות הבאות:

'קינוחים קלים להכנה' ו-'קינוחים פרווה' – נכון מאוד! העוגיות האלה גם קלים להכנה (מאוד!) וגם עוגיות פרווה.

העוגיות האלו פרווה אז כל שומרי הכשרות אין ממה לדאוג הקינוח כשר לפסח ופרווה לחלוטין.
מרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לאכול אותם מדובר בזמן של בין 20-25 דקות בלבד, כולל הכל!
שכן חלקו הרב של המתכון הוא האפייה בתנור ככה שהעבודה על עוגיות לא עולה על מעל ל-10 דקות!

מרכיבי המתכון די פשוטים ואלו המרכיבים:

קמח מצות לעוגות, קמח תפוח אדמה, סוכר, סילאן או דבש, טחינה גולמית, קוקוס טחון, שמן, וביצה קטנה טרופה.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

כמו שציינו אופן ההכנה פשוט מאוד, זמן ההכנה המלא הוא כ-20-25 דקות, אבל רוב הזמן זה אפייה בתנור.

הערות מטבח:

  1. נא לא לשכוח לחמם את התנור ל-170 מעלות מראש ולשמן מעט נייר אפיה זה חשוב!
  2. תבדקו שהעוגיות מוכנות לחלוטין והן זהובות המרקם צריך להיות יציב אבל רך, ולהתקשות מעט
    כאשר אתם מוציאים אותם להצטנן לאחר אפיה.

בנוסף לכך במיוחד לחג הפסח יש לנו מגוון רחב של מתכונים רק לחג הפסח!
לכניסה לחצו על שם הקטגוריה 'קינוחים לפסח'

וגם תוכלו למצוא קינוחים לכל חגי ישראל שכבר קיימים באתר תחת הקטגוריה 'קינוחים לחגים'

בבלוג שלנו כתבנו מאמר במיוחד לנושא הקינוחים לחג הפסח אתם מוזמנים לקרוא ולהתרשם.

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: