תמונה מתכון למלבי | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון למלבי

אחד מהקינוחים הפופולריים כאן בישראל ובעולם הערבי בכלל הוא המלבי. קינוח שתמיד כיף לאכול במיוחד בימי הקיץ. האמת? אי אפשר שבאתר שמתבסס על קינוחים לא יהיה מתכון למלבי מושלם. המתכון מעט ארוך בכל התהליך – אך אנחנו מבטיחים זה שווה את זה!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

3 שעות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 250 מ״ל שמנת מתוקה (מיכל)
  • 150 מ״ל חלב
  • 60 גרם סוכר לבן (1/4 כוס + כף)
  • 3 כפות קורנפלור
  • 3 כפות חלב
  • 1/2 כפית תמצית ורדים
  • לסירופ ורדים: 1/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית תמצית ורדים
  • 1/2 כפית צבע מאכל אדום
  • לקישוט: קוקוס לבן טחון
  • אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

1
בסיר קטן מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, חלב וסוכר.
2
בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור ב3 כפות חלב
3
כשהתערובת השמנת מגיעה לרתיחה מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי ערבוב מהיר
4
מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומבשלים את המלבי תוך כדי ערבוב בעזרת מטרפה עד הסמכה.
5
מסירים מהאש, מוסיפים את תמצית הורדים ומערבבים היטב
6
מוזגים לכוסות אישיות ומשאירים מקום לסירופ וקישוט. מצננים במקרר למשך שעתיים-שלוש עד קירור מוחלט
7
מכינים את הסירופ- בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים. מנמיכים את האש ומבשלים למשך שתי דקות נוספות עד שכל הסוכר נמס לחלוטין
8
מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הורדים וצבע המאכל ומערבבים היטב
9
מצננים את הסירופ היטב ולפני ההגשה מוזגים מעל כל מלבי לפי הטעם ומקשטים עם קוקוס לבן טחון ואגוזים

מתכון למלבי – קצת רקע ומידע על הקינוח:

קצת רקע על המלבי עפ"י ויקפדיה:

שמו הערבי נקרא מוּהאלבּיה ןהוא פודינג מוצק מהמטבח הערבי המוגש כקינוח.
הקינוח מאוד פופולרי בכל רחבי המזרח התיכון, ובעיקר בטורקיה, סוריה, ישראל ולבנון.

סיפורי עם מייחסים את המצאתו לטבח פרסי חסר שם שבישל עבור מצביא ערבי בן המאה
השביעית בשם אל-מוהאלאב אבן אבי סופרה, על שמו נקראת המנה.

הידעתם? הפופלריות של הקינוח הזה הביאה לו גם גרסה אירופאית והיא נקראת שם
בּלאנְמַנְגְ' (מצרפתית: Blancmange, מילולית: "אוכל לבן") שמתובלת לרוב בתמצית שקדים.

אחד מהקינוחים הפופולריים כאן בישראל ובעולם הערבי בכלל הוא המלבי.
קינוח שתמיד כיף לאכול במיוחד בימי הקיץ. האמת? חייבים מתכון למלבי חלבי
המתכון מעט ארוך בכל התהליך – אך אנחנו מבטיחים זה שווה את זה!

המתכון הוא חלבי ולכל שומרי הכשרות – המתכון חלבי אז שימו לב.
זמן ההכנה של כל המתכון מתחילתו ועד סופו הוא כ-3 שעות.

דרגת הקושי היא קלה אך דורשת ריכוז בגלל אורכו של המתכון, היצמדות למידע הדרוש כאן יבטיח לכם הצלחה במתכון!

המרכיבים מתחלקים לשלושה חלקים למלבי, לסירופ ורדים ולקישוט.

  1. למלבי תצטרכו: שמנת מתוקה, חלב, סוכר לבן, קורנפלור, ותמצית ורדים
  2. לסירופ ורדים תצטרכו: סוכר לבן, מים, תמצית ורדים וכפית מאכל בצבע אדום
  3. לקישוט תצטרכו: קוקוס לבן טחון ואגוזי מלך קצוצים

*למען הצלחת המתכון נא להשתמש באופן עוקב בכמויות המרכיבים המדויקות שציינו בחלק העליון של המתכון.

אופן ההכנה כולל בתוכו כ-9 שלבים שונים כאשר בשלב השביעי אנו עוברים להכנת הסירופ.
אל תשכחו לקשט את המלבי יפה לפני ההגשה 😉

ניתן למצוא אצלנו מתכונים לקינוחים מאותו סגנון כמו בוואריה, קדאיף וכנאפה.

בשביל לראות את המתכונים הנוספים מקטגוריה זו היכנסו לקטגוריה המלאה > 'קינוחים קלים להכנה'

מבחינת החגים הקינוח מתאים מאוד לחגי ישראל השונים ובמיוחד ל-'קינוחים לשבועות'

מעוניינים לקרוא על מגוון רחב של נושאים מעניינים מעולם הקינוחים? תוכלו למצוא זאת ב-'בלוג'

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: