מתכון למלבי – קצת רקע ומידע על הקינוח:
קצת רקע על המלבי עפ"י ויקפדיה:
שמו הערבי נקרא מוּהאלבּיה ןהוא פודינג מוצק מהמטבח הערבי המוגש כקינוח.
הקינוח מאוד פופולרי בכל רחבי המזרח התיכון, ובעיקר בטורקיה, סוריה, ישראל ולבנון.
סיפורי עם מייחסים את המצאתו לטבח פרסי חסר שם שבישל עבור מצביא ערבי בן המאה
השביעית בשם אל-מוהאלאב אבן אבי סופרה, על שמו נקראת המנה.
הידעתם? הפופלריות של הקינוח הזה הביאה לו גם גרסה אירופאית והיא נקראת שם
בּלאנְמַנְגְ' (מצרפתית: Blancmange, מילולית: "אוכל לבן") שמתובלת לרוב בתמצית שקדים.
אחד מהקינוחים הפופולריים כאן בישראל ובעולם הערבי בכלל הוא המלבי.
קינוח שתמיד כיף לאכול במיוחד בימי הקיץ. האמת? חייבים מתכון למלבי חלבי
המתכון מעט ארוך בכל התהליך – אך אנחנו מבטיחים זה שווה את זה!
המתכון הוא חלבי ולכל שומרי הכשרות – המתכון חלבי אז שימו לב.
זמן ההכנה של כל המתכון מתחילתו ועד סופו הוא כ-3 שעות.
דרגת הקושי היא קלה אך דורשת ריכוז בגלל אורכו של המתכון, היצמדות למידע הדרוש כאן יבטיח לכם הצלחה במתכון!
המרכיבים מתחלקים לשלושה חלקים למלבי, לסירופ ורדים ולקישוט.
- למלבי תצטרכו: שמנת מתוקה, חלב, סוכר לבן, קורנפלור, ותמצית ורדים
- לסירופ ורדים תצטרכו: סוכר לבן, מים, תמצית ורדים וכפית מאכל בצבע אדום
- לקישוט תצטרכו: קוקוס לבן טחון ואגוזי מלך קצוצים
*למען הצלחת המתכון נא להשתמש באופן עוקב בכמויות המרכיבים המדויקות שציינו בחלק העליון של המתכון.
אופן ההכנה כולל בתוכו כ-9 שלבים שונים כאשר בשלב השביעי אנו עוברים להכנת הסירופ.
אל תשכחו לקשט את המלבי יפה לפני ההגשה 😉
ניתן למצוא אצלנו מתכונים לקינוחים מאותו סגנון כמו בוואריה, קדאיף וכנאפה.
בשביל לראות את המתכונים הנוספים מקטגוריה זו היכנסו לקטגוריה המלאה > 'קינוחים קלים להכנה'
מבחינת החגים הקינוח מתאים מאוד לחגי ישראל השונים ובמיוחד ל-'קינוחים לשבועות'
מעוניינים לקרוא על מגוון רחב של נושאים מעניינים מעולם הקינוחים? תוכלו למצוא זאת ב-'בלוג'
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂
אוהבים, צוות ללוש.