תמונה למתכון אוזני המן במילוי תמרים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

אוזני המן במילוי תמרים

חג הפורים הוא אחד מהחגים הססגוניים ואהובים בישראל. האווירה, התחפושות הכל פשוט אחרת בחג זה. וגם הקינוחים והמאפים מיוחדים לפורים. ואי אפשר להגיד חג פורים בלי אוזניות המן מפנקות, כתבנו עבורכם מתכון פשוט מושלם של אוזני המן במילוי תמרים שלא ישאירו שום מקום לספק.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • לבצק: 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם אבקת סוכר (כוס 1 מלאה)
  • 2 כפות חלב
  • 2 חלמונים (מביצה בגודל L)
  • 300 גרם קמח
  • קורט מלח
  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • למלית תמרים למילוי: 500 גרם תמרים בוואקום
  • חצי כפית קינמון
  • רבע כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • קורט ציפורן

אופן הכנה:

1
לבצק: במיקסר עם וו גיטרה תערבלו במהירות איטית את החמאה יחד עם אבקת הסוכר לקבלת קרם אחיד
2
עצרו את פעולת המיקסר וקפלו בעזרת מרית את התערובת שבדפנות אל תוך הקערה. ואז הוסיפו את החלמונים ואת החלב והמשיכו לערבל כדקה - דקה וחצי עד שהם נבלעים בתוך התערובת.
3
בקערה נוספת, נפו את הקמח, אבקת השקדים, מלח ואבקת האפייה. לאחר מכן הכניסו רבע מהכמות אל תוך קערת המיקסר.
4
שימו מעט קמח במשטח עבודה הוציאו אליו את הבצק ותלושו את הבצק בקלות עד שיהיה חלק, עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך שעה לפחות
5
להכנת מילוי תמרים: בעזרת מעבד מזון טוחנים התמרים בפולסים עד לתערובת אחידה וחלקה ומערבבים בקערה יחד עם הקינמון, הציפורן והאגוזים הקצוצים.
6
חממו את התנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה
7
רדדו את הבצק בתוך המשטח המקומח שהשתמשתם בו להכנת עלה בעובי בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ובאמצע של כל אוזן המן ממלאים בעזרת כפית מלית את ממרח התמרים שהכנתם ולאחר מכן סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים. ואז מניחים בתבניות במרווחים של 3 ס"מ (למניעת הידבקות)
תמונה למתכון אוזני המן במילוי תמרים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין
8
אפו את אוזני המן כ-15 דקות עד לקבלת הזהבה
9
ממתינים שאוזני המן יתקררו ומפזרים מעל אבקת סוכר.
10
מאחסנים אותם בכלי אטום מחוץ למקרר בטמפרטורת החדר.

אוזני המן במילוי תמרים – קצת מידע על הקינוח:

אוזני המן במילוי תמרים הוא האיתות המושלם שחג פורים מתקרב, פורים הוא אחד מהחגים הססגוניים ואהובים בישראל.
האווירה, התחפושות הכל פשוט אחרת בחג זה. וגם הקינוחים והמאפים המיוחדים לפורים.
ואי אפשר להגיד חג פורים בלי אוזניות המן מפנקות, כתבנו עבורכם מתכון פשוט מושלם של אוזן המן במילוי תמרים שלא ישאיר שום מקום לספק.

הפעם אנו מתמקדים בתמרים. אך לאוזני מן ישנם ורסיות רבות עם עשרות סוגים שונים של טעמים וכל אחד לפי טעמו
יש כאלה אוהבים את אוזני המן במילוי ריבת חלב, ישנם כאלה עם שוקולד, ריבה ויש כאלו שאוהבים את הקלאסיות במילוי פרג.
הקינוח הנ"ל הוא במילוי תמרים. כמה פשוט ככה טעים!

המתכון הינו חלבי – אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הוא חלבי.
זמן ההכנה הוא כ-30 דקות בלבד. כן! חצי שעה וזה מוכן. מהר לא?
דרגת הקושי כאן היא קלה וברורה – לכו לפי צעדי המתכון ותצליחו במדויק במאות אחוזים!

נושא המרכיבים במתכון זה מתחלק ל-2.

  1. לבצק
  2. למלית תמרים למילוי אוזני המן

לבצק תצטרכו את המרכיבים הבאים:

חמאה רכה, אבקת סוכר, חלב, חלמונים (מביצים בגודל L), קמח, מלח, אבקת שקדים ושקית אבקת אפייה

למלית למילוי התמרים תצטרכו:

תמרים בוואקום, קינמון, אגוזי מלך קצוצים גס וקורט ציפורן.

*שימו לב במרכיבים ואופן הכנה נא להשתמש במידות המדויקת שרשמנו למעלה בדף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

נא לא לשכוח לשים לב להערה מספר 6 באופן ההכנה ותחממו מראש את התנור ל-180 מעלות.

המלצת ללוש: הכינו לכם כוס קפה או כוס תה ליד הקינוח, ותתפנקו מגיע לכם 🙂

אז למה אתם מחכים?

תכינו את האוזני המן שלנו ונשמח לשמוע בתגובות מטה איך יצא.

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא. נשמח לשמוע 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: