קראק פאי מתכון – קצת רקע ומידע על העוגה:
חג השבועות ממש בפתח ומתכון הזה מגיע בדיוק בזמן מתכון לקראק פאי מושלםםם בשעה עבודה בלבד!
עוגת קראק פאי מושלמת העשויה מעוגיות שיבולת שועל מעורבבים בחמאה. כמה פשוט ככה טעים! כולל מלית טעימה בטירוף!.
שעה עבודה ויש לכם את העוגה הזאת מוכנה, תאמינו לנו זה שווה את זה.
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה במלואה הוא כשעה עבודה בלבד!
קראק פאי מתכון
הכמות שיוצאת מהכנת המתכון הנ"ל: תבנית פאי מתפרקת קוטר 24.
המרכיבים כוללים 3 חלקים.
- להכנת קראק פאי
- תוספת להכנת קלתית
- ומרכיבים להכנת המלית
המרכיבים הראשונים להכנת הקראק פאי נצטרך את הדברים הבאים: חמאה רכה, קורט מלח, ביצה, שיבולת שועל, סוכר חום
קמח, אבקת אפייה ותמצית וניל.
התוספת להכנת הקלתית נצטרך: 50 גרם חמאה מומסת.
ולהכנת המלית נצטרך את המרכיבים האלו: סוכר חום, מלח, סוכר לבן, חמאה מומסת, שמנת מתוקה וחלמונים.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של "מתכון לקראק פאי" כולל בתוכו כ-5 שלבים בלבד.
בשלב הראשון: מחממים תנור ל170 מעלות. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב חמאה רכה, סוכר ומלח עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים ביצה ומערבלים עד הטמעה. מוסיפים את שיבולת השועל, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד קבלת גושי בצק אחידים.
בשלב השלישי נכין את הקלתית כך: מפוררים את העוגיה לפירורים דקים ומוסיפים חמאה מומסת, מערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה.
משטחים את הבצק בתבנית פאי מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב.
ובשלב הרביעי נכין את המלית: מקציפים בעזרת מטרפה ידנית סוכר לבן, סוכר חום, מלח, חמאה מומסת, שמנת והחלמונים עד קבלת בלילה אחידה.
יוצקים את התערובת מעל תחתית הפאי ואופים למשך כ30 דקות. לאחר מכן מנמיכים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות ואופים כ10 דקות נוספות.
בשלב האחרון נותנים לקראק פאי להתקרר ונקשט באבקת סוכר.
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.