תמונה מתכון עוגת תפוחים בחושה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת תפוחים של פעם

למבוגרים שבנינו הרוב זוכרים איך היינו אוהבים ללכת לבית סבתא ולהנות מהעוגות הכי טעימות שיש ולפעמים בא לנו לצלול אחורה בזמן ולהיזכר בכך. המתכון הבא עושה זאת עם מתכון לעוגת תפוחים של פעם ב-40 דקות עבודה בלבד.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 2 ו-1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 ו-3/4 כוסות סוכר לבן
  • 1 ו-1/2 שקיות אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 5 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ו1/2 כוסות חלב
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כוס שמן

אופן הכנה:

1
מחממים את התנור שאליו תכניסו את העוגה ל-170 מעלות.
2
תערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: קמח, סוכר, אבקת אפיה וסוכר וניל.
3
את המרכיבים הבאים: ביצים, לאחר מכן חלב, תמצית וניל ושמן - תטרפו היטב! כל זה תעשו בקערה נפרדת (נוספת).
4
תשמנו טוב טוב 2 תבניות אינגליש קייק - או במקום זה קחו תבנית בקוטר 24, וצקו לתוכה 3/4 מהתערובת.
5
הוסיפו קקאו לתערובת שנשארה לכם (אנחנו ממליצים לנפות את הקקאו) ותערבבו היטב עד אשר תקבלו בלילה אחידה.
6
מעל התערובת הלבנה שלכם צקו בעדינות את תערובת הקקאו שיצרתם בסעיף מספר 5 ותמזגו ביניהן מעט בעזרת קיסם.
7
הכניסו את העוגות אל התנור ותאפו את העוגות למשך זמן של 45 דקות עד השחמה.

עוגת תפוחים של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:

למבוגרים שבנינו הרוב זוכרים איך היינו אוהבים ללכת לבית סבתא ולהנות מהעוגות הכי טעימות שיש ולפעמים בא לנו לצלול אחורה בזמן ולהיזכר בכך.
המתכון הבא עושה זאת עם מתכון לעוגת תפוחים של פעם ב-50 דקות עבודה בלבד.

העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-40 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת תפוחים מעלפת!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

מרכיבי המתכון של העוגה הנוסטלגית הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
5 תפוחים, סוכר לבן, קינמון, ביצים, קמח לבן, תמצית וניל, אבקת אפייה, שמן ושקדים פרוסים.
הכמות שתצא לכם ממתכון זה הוא: 2 תבניות אינגליש קייק.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

עוגת תפוחים של פעם

אופן ההכנה של "עוגת תפוחים של פעם" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
איך אנחנו אוהבים לאכול את העוגה הזו? בבוקר, עם כוס תה או נס קפה חם וטעים.
פרוסה של חתיכת עוגת שיש מושלמת. אין דבר יותר מושלם מלפתוח את הבוקר בצורה הזאת!
אנחנו מכורים לכך.
בשלב הראשון מה שצריך לעשות זה: מחממים את התנור שאליו תכניסו את העוגה ל-170 מעלות.
בשלבים 2 עד 6 כולל, מכינים את העוגה בשלבים האלה לפי הסדר:
  • בקערה חדשה תערבבו היטב את המרכיבים הבאים: קמח, סוכר, אבקת אפיה וסוכר וניל.
  • את המרכיבים הבאים: ביצים, לאחר מכן חלב, תמצית וניל ושמן – תטרפו היטב! כל זה תעשו בקערה נפרדת (נוספת).
  • תשמנו טוב טוב 2 תבניות אינגליש קייק – או במקום זה קחו תבנית בקוטר 24, וצקו לתוכה 3/4 מהתערובת.
  • הוסיפו קקאו לתערובת שנשארה לכם (אנחנו ממליצים לנפות את הקקאו) ותערבבו היטב עד אשר תקבלו בלילה אחידה.
  • מעל התערובת הלבנה שלכם צקו בעדינות את תערובת הקקאו שיצרתם בסעיף מספר 5 ותמזגו ביניהן מעט בעזרת קיסם.

בשלב השביעי והאחרון: הכניסו את העוגות אל התנור ותאפו את העוגות למשך זמן של 45 דקות עד השחמה.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: