עוגת תפוחים של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:
למבוגרים שבנינו הרוב זוכרים איך היינו אוהבים ללכת לבית סבתא ולהנות מהעוגות הכי טעימות שיש ולפעמים בא לנו לצלול אחורה בזמן ולהיזכר בכך.
המתכון הבא עושה זאת עם מתכון לעוגת תפוחים של פעם ב-50 דקות עבודה בלבד.
העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-40 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת תפוחים מעלפת!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת תפוחים של פעם
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
פרוסה של חתיכת עוגת שיש מושלמת. אין דבר יותר מושלם מלפתוח את הבוקר בצורה הזאת!
אנחנו מכורים לכך.
- בקערה חדשה תערבבו היטב את המרכיבים הבאים: קמח, סוכר, אבקת אפיה וסוכר וניל.
- את המרכיבים הבאים: ביצים, לאחר מכן חלב, תמצית וניל ושמן – תטרפו היטב! כל זה תעשו בקערה נפרדת (נוספת).
- תשמנו טוב טוב 2 תבניות אינגליש קייק – או במקום זה קחו תבנית בקוטר 24, וצקו לתוכה 3/4 מהתערובת.
- הוסיפו קקאו לתערובת שנשארה לכם (אנחנו ממליצים לנפות את הקקאו) ותערבבו היטב עד אשר תקבלו בלילה אחידה.
- מעל התערובת הלבנה שלכם צקו בעדינות את תערובת הקקאו שיצרתם בסעיף מספר 5 ותמזגו ביניהן מעט בעזרת קיסם.
בשלב השביעי והאחרון: הכניסו את העוגות אל התנור ותאפו את העוגות למשך זמן של 45 דקות עד השחמה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.