עוגת שמרים שוקולד | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת שמרים שוקולד

עוגת שמרים שוקולד עסיסית בטירוף ששומרת על טריות למשך שבוע! כל אחד חייב שיהיה לו מתכון לעוגת שמרים מעולה שתתאים לשבת הקרובה, לאירוח או לצד הקפה!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעתיים

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס מים פושרים
  • קורט מלח
  • למלית: ניתן לשים כל ממרח לבחירתכם, ממרח שוקולד לבן, קינדר, שוקולד חלב לעוגה מושחתת במיוחד ניתן להוסיף שוקולד חלב/לבן/מריר קצוץ
  • לסירופ הסוכר: ½ כוס מים רותחים ו½ כוס סוכר לבן

אופן הכנה:

1
בקערה גדולה מניחים את הקמח הלבן יחד עם הסוכר, מלח ושמרים. מומלץ שהשמרים לא יגעו בקמח בהנחה הראשונית, ניתן להניח על הסוכר.
2
מוסיפים את הביצים, מים פושרים ושמן ולשים היטב במשך כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד מים. זה בסדר שהבצק דביק, לא להוסיף עוד קמח.
3
משמנים את הבצק ומעבירים להתפחה כשעה.
4
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעובי של כ1/2 ס"מ את הבצק.
5
מורחים ממרח לבחירה על הבצק ומגלגלים את הבצק לרולדה.
6
את הרולדה חוצים לאורכה לשני חלקים וקולעים לצמה.
7
מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהעוגה מוזהבת היטב.
8
מכינים את סירופ הסוכר - שופכים לסיר חצי כוס מים יחד עם חצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה. מורידים את הסיר מהאש לאחר שהסירופ מצטמצם מעט.
9
מברישים את העוגה לאחר היציאה מהתנור בסירופ הסוכר ושומרים את העוגה אטומה בטמפרטורת החדר.
10
מומלץ לחמם פרוסת עוגה כ10 שניות במיקרו או בתנור לפני ההגשה.

עוגת שמרים שוקולד – קצת רקע ומידע על העוגה:

עוגת שמרים שוקולד הינה אחת מהעוגות הפופלאריות ביותר כיום.
נתון שאולי לא ידעתם בכל יום בישראל מכינים מאות עוגת שמרים שוקולד.
במגוון רחב של מתכונים שונים לעוגת שמרים שוקולד.

לעוגת שמרים שוקולד יש כיום עשרות מתכונים שונים של טבחים שפים או אנשים החובבים את עולם האפייה. חלקם מוצלחים פחות חלקם מוצלחים יותר.

מתכון לעוגת שמרים

במתכון עוגת השמרים שלנו שמנו דגש על השוקולד. אנחנו יודעים כן, זה לא הדבר הכי בריא בעולם. אבל איך אפשר בלי עוגת שמרים שוקולד שנוטפת בכל ביס חמה עסיסית ופריכה שאין כמותה.
הביס המושלם ליד הכוס קפה או הכוס תה בבוקר או בשעות הערב שאתם נחים ומתרפקים אל מול הטלוויזיה.
או אפילו אם סתם אם בא לכם משהו מתוק וטעים במהלך היום עוגת שמרים שוקולד זה אחד הדברים שהכי טעים לאכול אם בוחרים את המתכון הנכון.

מתכון עוגת השמרים שוקולד שלנו מתכון בדרגה בינונית שכמעט קל אחד עם ידע בסיסי באפייה ועם מעקב נכון אחר פעולות אופן ההכנה יכול להכין את עוגת שמרים שוקולד המושלמת.

המתכון שלנו לעוגת שמרים שוקולד שם דגש על פרט חשוב מאוד בעוגות שמרים. דבר שלדעת צוות האופים של האתר אין שני לו!
וזה: העסיסיות והטריות. עוגת השמרים הזאת שומרים על טריות במשך כמעט שבוע שלם. חימום קטן במיקרו גם לאחר מספר ימים והשוקולד ימשיך לנטוף ולנזול בכל ביס. פשוט מושלם, לא?

העוגה הזאת חלבית, ומרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לנגוס בה מדובר בשעתיים בלבד.
שחלק לא מבוטל מכך זה פעולות של המתנה כמו שהעוגה תהיה מוכנה בתנור או שהבצק יטפח למצב בו אנחנו רוצים להגיע איתו, לרמה המקסימלית והמושלמת ביותר עבור העוגה שלנו.

במתכון זה הוספנו סירופ סוכר שאנחנו מאוד מאוד ממליצים למרוח לאחר שהעוגה מוכנה. זה משפר את טעם העוגה פלאים. באחריות, אנחנו תמיד עושים זאת ומתענגים כל פעם מחדש.

אז למה אתם מחכים? תכינו את העוגה ונשמח לשמוע בתגובות מטה איך יצא.

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: