עוגת שמרים קינמון פרווה – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון חדש לעוד עוגת שמרים פרווה מהממת טעימה, פריכה ועסיסית. הפעם העוגה מתמקדת כל כולה בקינמון.
מתכון לעוגת שמרים קינמון פרווה, כמול של 2 תבניות אינגליש קייק עוגה פרווה מושלמת!
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעתיים מעט ארוך אבל מתגמל!
דרגת הקושי הינה בינונית לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת שמרים קינמון פרווה
הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא 2 תבנית אינגליש קייק.
מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
קמח לבן, שמרים יבשים, סוכר לבן, שמן קנולה, ביצים, מים פושרים ומלח.
למלית תצטרכו: סוכר לבן, קינמון ומחמאה.
לסירופ הסוכר תצטרכו: מים רותחים וסוכר לבן.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא בינונית.
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- קחו גדולה ובה הניחו את המרכיבים הבאים: קמח הלבן יחד עם הסוכר, מלח ושמרים,
מומלץ שהשמרים לא יגעו בקמח בהנחה הראשונית, ניתן להניח על הסוכר. - כעת הוסיפו את הביצים, מים פושרים ושמן ולשים היטב במשך כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד.
במידה והבצק יבש מידי אפשר להוסיף עוד מים. זה בסדר שהבצק דביק, לא להוסיף עוד קמח. - שמנו את הבצק והעבירו להתפחה כשעה.
- בשלב זה מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים לעובי של כ1/2 ס"מ את הבצק.
- הכנת המילוי: מערבבים מחמאה רכה יחד עם הסוכר והקינמון לתערובת אחידה במקרם של ממרח ומורחים על מלבן הבצק.
- את הרולדה חוצים לאורכה לשני חלקים וקולעים לצמה.
- העבירו לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם ל180 מעלות עד שהעוגה מוזהבת היטב.
- הכנת סירופ הסוכר: שופכים לסיר חצי כוס מים יחד עם חצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה, לאחר מכן הורידו את הסיר מהאש לאחר שהסירופ מצטמצם מעט.
- מברישים את העוגה לאחר היציאהמהתנור בסירופ הסוכר ושומרים את העוגה אטומה בטמפרטורת החדר.
- מומלץ לחמם פרוסת עוגה כ-10 שניות במיקרו או בתנור לפני ההגשה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.