עוגת שיש של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:
עוגת שיש של פעם, יש בנוסטלגיות משהו מיוחד זה לא יעזור… תמיד כיף להיזכר בטעמים של פעם כשהיינו ילדים,
במתכון הבא עשינו זאת ואנחנו משתפים גם אתכם. מתכון לעוגת שיש מעלפת ממש כמו של פעם! עוגה אוורירית ורכה בטירוף, חלבית ומפנקת מתכון קל בפחות משעה עבודה!
המתכון המדובר הזה הוא חלבי ולא פרווה כך שכל מי ששומר כשרות שימו לב המתכון הזה חלבי.
אורך ההכנה של המתכון בדקות הוא כ-50. פחות משעה עבודה ויש לכם עוגת שיש של פעם.
דרגת קושי: קל.
עוגת שיש של פעם
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
פרוסה של חתיכת עוגת שיש מושלמת. אין דבר יותר מושלם מלפתוח את הבוקר בצורה הזאת!
אנחנו מכורים לכך.
- בקערה חדשה תערבבו היטב את המרכיבים הבאים: קמח, סוכר, אבקת אפיה וסוכר וניל.
- בקערה נוספת תטרפו את היטב את המרכיבים הבאים: ביצים, לאחר מכן חלב,
תמצית וניל ושמן – תטרפו היטב! - קחו את 2 תבניות אינגליש קייק – תשמנו אותן היטב או לחילופין תבנית בקוטר 24, וצקו לתוכה 3/4 מהתערובת.
- לתערובת שנשארה לכם היספו את הקקאו (מומלץ לנפות) ותערבבו היטב עד אשר תקבלו בלילה אחידה.
- בעדינות צקו את תערובת הקקאו מעל התערובת הלבנה וממזגים ביניהן מעט בעזרת קיסם.
בשלב השביעי והאחרון: מכניסים אל התנור ואופים את העוגות למשך כ-45 דקות עד השחמה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.