תמונה מתכון לעוגת שוקולד קרמל | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת שוקולד קרמל

מתכון לעוגת שאישית אנחנו הכי אוהבים את השילובים שלה: שוקולד וקרמל. שילוב פשוט מעל עם קצת פקאן מעל… אמאלה כמה שזה טעים! שעה בלבד של עבודה ויש לכם עוגה חגיגית עשירה וכל כך טעימה!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 100 גרם חמאה
  • 6 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לקרמל: 1 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 3 כפות מים
  • לקישוט: 1/2 כוס פקאן

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
ממיסים בפולסים במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר עד קבלת תערובת שוקולד חלקה
3
מפרידים את הביצים ומקציפים בקערת המיקסר את החלמונים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה מחצית מכמות הסוכר ומקציפים למשך כ4 דקות נוספות עד קבלת קצף יציב. מוסיפים את תמצית הוניל וממשיכים להקציף. מוסיפים את התערובת לקערת השוקולד ומקפלים בעדינות.
4
שוטפים ומייבשים את קערת המיקסר היטב, מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, מוסיפים את יתר כמות הסוכר בהדרגה ומקציפים. מוסיפים לתערובת השוקולד שליש מתערובת החלבונים ומקפלים בעדינות. לאחר מכן מוסיפים את יתר התערובת ומקפלים עד הטמעה.
5
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים כ30 דקות.
6
מכינים את הקרמל- מניחים במחבת על אש בינונית את הסוכר הלבן. מוסיפים את המים ומערבבים. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים במהירות. שימו לב חשוב לערבב בלי הפסקה ובמהירות גבוהה אחרת יווצרו גושים בקרמל. מוסיפים את המלח ומערבבים.
7
לאחר שהעוגה התקררה נוצר בה שקע. שופכים את הקרמל (שהוא עדיין חם) אל השקע שנוצר ומקשטים בפקאן.
8
מניחים לעוגה להצטנן לחלוטין ומעבירים לקירור למשך כשעה.

עוגת שוקולד קרמל – קצת רקע ומידע על הקינוח:

מתכון לעוגת שאישית אנחנו הכי אוהבים את השילובים שלה: שוקולד וקרמל. שילוב פשוט מעל עם קצת פקאן מעל…
אמאלה כמה שזה טעים! שעה בלבד של עבודה ויש לכם עוגה חגיגית עשירה וכל כך טעימה!
העוגת הזאת חלבי אז כל שומרי הכשרות שימו לב שהמתכון הוא חלבי.
מרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לאכול אותם מדובר בזמן של בין 60 דקות בלבד, כולל הכל!
מרכיבי המתכון הנ"ל מתחלק לשלושה חלקים שונים:
  1. מרכיבי העוגה
  2. הכנת הקרמל
  3. לקישוט העוגה

אז למה אתם מחכים שנתחיל?

אז להכנת העוגה תצטרכו את המרכיבים הבאים:

חמאה, ביצים, מלח, שוקולד מריר, סוכר לבן, ותמצית וניל.

להכנת הקרמל של העוגה תצטרכו את המרכיבים הבאים:

סוכר לבן, שמנת מתוקה 38%, מלח גס ומים.

לקישוט של העוגה תצטרכו:

פקאן.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמות המדויקת של המרכיבים שרשמנו בדף המתכון.

אופן ההכנה לעוגה מיוחדת – של עוגת שוקולד וקרמל מלוח כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד.

כאשר בשלב הראשון: כל מה שתצטרכו לעשות זה בסה"כ לחמם את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.

בשלב השישי מכינים את הקרמל: מניחים במחבת על אש בינונית את הסוכר הלבן. מוסיפים את המים ומערבבים.
ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים במהירות. שימו לב חשוב לערבב בלי הפסקה ובמהירות גבוהה
אחרת יווצרו גושים בקרמל. מוסיפים את המלח ומערבבים.

בשלב האחרון (השמיני): חשוב מאוד להניח לעוגה להצטנן לחלוטין! ולהעביר לקירור למשך כשעה להתייצבות.

עוגה מיוחדת:

זאת בהחלט לא עוגה שאוכלים או מכינים כל יום, המרכיבים והטעמים שלה הופכים אותה למיוחדת וטעימה,
אנחנו באופן אישי אוהבים להכין אותה לכבוד שבת קודש לצד כוס תה חם… לצד חתיכה מהעוגה הזו
זה באמת מושלם

עוגה לחג

היוקרתיות ואיכות העוגה ללא ספק מכניסה אותה ברשימה אחת עם העוגות אותם אנו ממליצים להכין בערבי החג
כקינוח טעים בסוף הארוחה… האורחים שלכם פשוט יעופו עליה אנחנו אחראים על כך!

בגלל הפופולאריות של העוגות האלה והביקוש הרב ואהבה שהן מקבלות צוות הקונדיטורים של ללוש הכין עבורכם

מספר של מתכונים שונים לסוגי עוגות שונות. גם עוגות בחושות וגם עוגות קרות.

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

השקענו רבות בתוכן של הבלוג שלנו על מנת שתקבלו חומרה השערה ויש כתבות שכתבנו
שמתאימות במדויק למתכון הזה , ואלו הכתבות:

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: