עוגת שוקולד לבן ופיסטוק | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת שוקולד לבן ופיסטוק

מתכון לעוגה חגיגית וטעימה בטירוף! מתכון לעוגת שוקולד לבן ופיסטוק. שעה וחצי עבודה – קצת ארוכה, אבל יש לכם עוגה מהממת בגודל תבנית קוטר 24. עוגה מושלמת לחגים ולשבתות. שמעבר ליופי שלה הטעם שלה ממכר במיוחד לאוהבי הפיסטוק! אנחנו ממליצים בחום על המתכון הזה!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית קוטר 24

  • לעוגה: 100 גרם שוקולד לבן
  • 2/3 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח לבן תופח
  • 1 ו-1/2 כוסות חלב
  • 100 גרם פיסטוקים קצוצים
  • לקרם: 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב
  • לקישוט: 50 גרם פיסטוקים חצויים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-170 מעלות
2
מכינים את העוגה - ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל את השוקולד הלבן יחד עם השמן עד קבלת תערובת אחידה.
3
טורפים בקערה נפרדת את הביצים יחד עם הסוכר עד איחוד וקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את תמצית הוניל ואת תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב וטורפים עד הטמעה. מוסיפים את הקמח ומערבבים בקיפולים עד הטמעה. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים מעט.
4
משמנים תבנית בקוטר 24 ומעבירים אליה את התערובת. אופים כ30 דקות עד השחמה ומניחים לעוגה להצטנן לחלוטין.
5
מכינים את הקרם - בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט. מוסיפים את אבקת הסוכר והפודינג וממשיכים להקציף עד קבלת קצפת אחידה. מוסיפים את החלב ומקציפים מעט עד איחוד וקבלת קצפת יציבה.
6
חותכים את העוגה במרכז לאורך. מזלפים קרם על החצי הראשון של העוגה ומניחים בעדינות את החצי השני. מזלפים קרם מעל העוגה ומפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט.

עוגת שוקולד לבן ופיסטוק – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון לעוגה חגיגית וטעימה בטירוף! מתכון לעוגת שוקולד לבן ופיסטוק. שעה וחצי עבודה – קצת ארוכה, אבל יש לכם עוגה מהממת בגודל תבנית קוטר 24.
עוגה מושלמת לחגים ולשבתות. שמעבר ליופי שלה הטעם שלה ממכר במיוחד לאוהבי הפיסטוק! אנחנו ממליצים בחום על המתכון הזה!

העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה במלואה הוא כשעה וחצי.

עוגת שוקולד לבן ופיסטוק

הכמות שיוצאת מהכנת המתכון הנ"ל: תבנית קוטר 24.

המרכיבים כוללים 3 חלקים.

  • לעוגה
  • לקרם
  • לקישוט

המרכיבים הראשונים להכנת העוגה נצטרך את הדברים הבאים: 100 גרם שוקולד לבן, שמן, ביצים, סוכר לבן
תמצית וניל, קמח לבן תופח, חלב ופיסטוקים קצוצים.

להכנת הקרם תצטרכו: שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל וחלב.

לקישוט העוגה תצטרכו: פיסטוקים חצויים.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת שוקולד לבן ופיסטוק" כולל בתוכו כ-6 שלבים בלבד.

בשלב הראשון: מחממים תנור ל170 מעלות.

בשלב השני נכין את העוגה: ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל את השוקולד הלבן יחד עם השמן עד קבלת תערובת אחידה.

את הקרם מכינים בשלב החמישי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט. מוסיפים את אבקת הסוכר והפודינג וממשיכים
להקציף עד קבלת קצפת אחידה. מוסיפים את החלב ומקציפים מעט עד איחוד וקבלת קצפת יציבה.

השלב השישי הוא השלב הכיפי ביותר בו העוגה מוכנה: חותכים את העוגה במרכז לאורך. מזלפים קרם על החצי הראשון של העוגה ומניחים בעדינות את החצי השני.
מזלפים קרם מעל העוגה ומפזרים פיסטוקים קצוצים לקישוט.

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: