תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת שומשום

מתכון לעוגה בחושה על טהרת השומשום. ב-45 דקות בלבד (כולל הכל!) תקבלו עוגת שומשום בחושה, עוגת פרווה טעימה בטירוף שאפשר לאכול בכל זמן שתרצו.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

45 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 2 ביצים
  • סוכר - שליש כוס
  • סוכר וניל - שקית
  • שמן - שליש כוס
  • מיץ תפוזים - שליש כוס
  • טחינה גולמית - 2 כפות
  • קמח לבן - ¾ כוס
  • קמח שקדים - רבע כוס
  • כף שומשום
  • אבקת אפיה - כפית
  • לציפוי העוגה: שומשום 2 כפות

אופן הכנה:

1
חממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
2
בעזרת מיקסר ידני או מטרפה תערבבו בקערה ביצים יחד עם הסוכר וניל והסוכר הלבן, לאחר מכן הוסיפו שמן, מיץ, טחינה גולמית ותערבבו היטב.
3
קחו קערה נפרדת ובה תערבבו את הקמח לבן, כף שומשום, קמח שקדים ואבקת אפיה. לאחר מכן הוסיפו את הכל לקערת הרטובים משלב 2 ותערבבו הכל יחדיו על שתקבלו תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)
4
שמנו היטב תבנית אינגלייש קייק ופזרו מעלה את השומשום גם בתחתית וגם בדפנות. לאחר מכן צקו את הבלילה שהכנתם לתבנית והכניסו לתנור כאשר הוא חם.
5
אפו את העוגה בתנור למשך 30-35 דקות, ניתן לבדוק שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם.
6
הניחו לעוגה להתקרר ולפני שאתם מגישים את העוגה הפכו אותה בזהירות על המגש.

עוגת שומשום – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון לעוגה בחושה על טהרת השומשום. ב-45 דקות בלבד (כולל הכל!) תקבלו עוגת שומשום בחושה, עוגת פרווה טעימה בטירוף שאפשר לאכול בכל זמן שתרצו.

העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-45 דקות בלבד!! פחות משעה ויש לכם עוגת שומשום!
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת שומשום

מרכיבי המתכון של העוגת שומשום הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, סוכר לבן, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, טחינה גולמית, קמח לבן, קמח שקדים, כף שומשום ואבקת אפיה.

לציפוי העוגה תצטרכו: שומשום 2 כפות.

אופן ההכנה של "עוגת שומשום" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
בשלב הראשון: חממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
בשלב השני: בעזרת מיקסר ידני או מטרפה תערבבו בקערה ביצים יחד עם הסוכר וניל והסוכר הלבן,
לאחר מכן הוסיפו שמן, מיץ, טחינה גולמית ותערבבו היטב.
בחלק השלישי: קחו קערה נפרדת ובה תערבבו את הקמח לבן, כף שומשום, קמח שקדים ואבקת אפיה.
לאחר מכן הוסיפו את הכל לקערת הרטובים משלב 2 ותערבבו הכל יחדיו על שתקבלו תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי)
בחלק הרביעי: שמנו היטב תבנית אינגלייש קייק ופזרו מעלה את השומשום גם בתחתית וגם בדפנות.
לאחר מכן צקו את הבלילה שהכנתם לתבנית והכניסו לתנור כאשר הוא חם.
בשלב החמישי: אפו את העוגה בתנור למשך 30-35 דקות, ניתן לבדוק שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם.
בשלב השישי והאחרון: הניחו לעוגה להתקרר ולפני שאתם מגישים את העוגה הפכו אותה בזהירות על המגש.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: