עוגת ריבת חלב בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:
אוהבי ריבת החלב זה בשבילכם! לאחר שהעלנו את המתכון של 'עוגת ריבת חלב קרה' – התבקשנו רבות גם לעלות מתכון של עוגה בחושה עם ריבת חלב ועשינו זאת.
מתכון לעוגת ריבת חלב בחושה עד שעה עבודה עוגה מושלמת שכיף לאכול בכל עת וקל להכין.
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד שעה בלבד!! עד שעה ויש לכם עוגת ריבת חלב בחושה ביתית טעימה בטירוף!
דרגת הקושי הינה קלה אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת ריבת חלב בחושה
הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא: 2 תבניות אינגליש קייק.
המרכיבים שתצטרכו להכנת המתכון הם:
קמח תופח, סוכר וניל, סוכר לבן, שמן, ביצים, מיץ תפוזים וריבת חלב.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של "עוגת ריבת חלב בחושה" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
וזה מה שצריך לעשות בכל שלב באופן ההכנה של המתכון:
- תחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
- בעזרת מטרפה או מזלג תטרפו בקערה 4 ביצים.
- הוסיפו את השמן ואת המיץ תפוזים ותערבבו שוב.
- כעת הוסיפו את המרכיבים הבאים: קמח התופח, סוכר וניל וסוכר לבן ותערבבו בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
- קחו 2 תבניות אינגליש קייק, תשמנו אותם היטב וצקו אליהן את התערובת.
- בעזרת כף מניחים ברווחים בבלילה שהנחנו בתבניות ריבת חלב, בעזרת קיסם או שיפוד מערבבים מעט את ריבת החלב עם הבלילה.
- הכניסו את התבניות אל התנור למשך זמן של 40-50 דקות עד שהעוגות ישחימו.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.