תמונה מתכון לעוגת קוראסונים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת רוגעלך

אתם מכירים מישהו שלא מתחבר לרוגעלך שוקולד פריך ונימוך? לאוהבי הרוגעלכים ועוגות השמרים המתכון הבא הוא בשבילכם! מתכון מטורף לעוגת רוגעלך – עמוסה ומלאה בשוקולד טעים. שעתיים של עבודה לעוגת קרואסונים חלבית וטעימה במיוחד!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעתיים

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • לבצק: 500 גרם קמח לבן
  • 1 ו-1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 130 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס חלב
  • קורט מלח
  • למלית: ממרח לבחירתכם (נוטלה/קינדר/שוקולד השחר)
  • לסירופ סוכר: 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1/4 לימון

אופן הכנה:

1
לבצק - בקערת מיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים, מערבלים בעזרת וו לישה ומוסיפים את הסוכר הלבן.
2
מערבלים במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבל.
3
מוסיפים את המלח ולאחר מכן בהדרגה את החלב, ממשיכים לערבל עד קבלת בצק אחיד.
4
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומעבדים מעט כל שכל הבצק יהיה עטוף בשמן. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.
5
מקמחים היטב את המשטח, לשים מעט את הבצק, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים למלבן דק. מורחים חצי מהמלית על הבצק ומקפלים את המלבן לשניים.
6
חותכים את המלבן למשולשים, מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ליצירת רוגעלך.
7
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב. מניחים את הרוגעלכים אחד על השני ומניחים להתפחה של כ20 דקות נוספות.
8
מורחים את הקרואסונים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות עד השחמה.
9
מכינים את סירופ הסוכר - מביאים לרתיחה את המים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים מיץ מרבע לימון ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עד הסמכה של הסירופ.
10
מחלצים את העוגה מתבנית ובוזקים סירופ סוכר על העוגה.

עוגת רוגעלך – קצת רקע ומידע על העוגה:

אתם מכירים מישהו שלא מתחבר לרוגעלך שוקולד פריך ונימוך? לאוהבי הרוגעלכים ועוגות השמרים המתכון הבא הוא בשבילכם!
מתכון מטורף לעוגת רוגעלך – עמוסה ומלאה בשוקולד טעים. שעתיים של עבודה לעוגת קרואסונים חלבית וטעימה במיוחד!

המתכון הנ"ל של העוגה היא חלבית – אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הינו חלבי.
זמן ההכנה של כל המתכון מהתחלה ועד סופו הוא כשעתיים בלבד.
והוא מחלק לשלושה חלקים שונים.

מרכיבי המתכון מתחלקים לשלושה חלקים שונים גם כן ואלו החלקים:

  1. לבצק
  2. למלית
  3. לסירופ הסוכר

לבצק תצטרכו את המרכיבים הבאים:

קמח לבן, שמרים יבשים, סוכר לבן, ביצים, חמאה רכה, חלב וקורט מלח.
למלית תצטרכו: ממרח לבחירתכם (נוטלה/קינדר/שוקולד השחר)
ולסירופ הסוכר תצטרכו: סוכר לבן, מים רותחים ולימון.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמות המדויקת של המרכיבים שרשמנו בדף המתכון.

אופן ההכנה של עוגת קרואסונים כוללת בתוכנה 10 שלבים.
וגם כאן המתכון מחולק אך הפעם ל-2 שלבים.

  1. לבצק
  2. להכנת סירופ הסוכר

*הערות: מתכון זה מעט מורכב ממתכונים רגילים להכין חשוב מאוד לעבור שלב אחר שלב באופן מדויק אחרי
שלבי המתכון והמרכיבים שלו.

*הערה נוספת: נא לא לשכוח לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות ולאפות את העוגה כחצי שעה עד השחמה.

בגלל הפופולאריות של העוגות האלה והביקוש הרב ואהבה שהן מקבלות צוות הקונדיטורים של ללוש הכין עבורכם

מספר של מתכונים שונים לסוגי עוגות שונות. גם עוגות בחושות וגם עוגות קרות.

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

הכנתם את המתכון?
כמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: