עוגת שמרים קינמון קלה להכנה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת קינמון בחושה

מתכון מושלם לעוגת קינמון להכנה ביתית, שעה עבודה ויש לכם עוגת קינמון מושלמת וטעימה בטירוף! עוגה בחושה שהכי כיף לאכול לצד מים עם נענע או קפה טוב.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • לעוגה: 3 כוסות קמח לבן
  • 1 ו-1/4 כוס סוכר לבן
  • 1 ו-1/2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 130 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • למלית קינמון: 120 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כוס סוכר לבן
  • 3 כפיות קינמון

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-170 מעלות
2
מכינים את העוגה - בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר לבן, תמצית וניל וחלב עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומערבלים עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים היטב.
3
מכינים את המלית - בקערה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום, סוכר לבן וקינמון עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד הטמעה.
4
מרכיבים את העוגה - משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. מעבירים בלילה לתבנית עד 1/3 מגובה התבנית. מעל הבלילה מניחים 6 כפות של המלית ובעזרת סכין מערבבים מעט בין 2 השכבות. יוצקים שכבה נוספת של הבלילה עד 2/3 מגובה התבנית וחוזרים על פעולת הערבוב בין השכבות בעזרת סכין או שיפוד.
5
חוזרים על הפעולות גם בתבנית השנייה.
6
אופים כ-40 דקות עד השחמה, העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם או שיפוד למרכז העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים

עוגת קינמון בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:

עוגת שמרים קינמון קלה להכנה – מתכון מושלם לעוגת קינמון להכנה ביתית,
שעה עבודה ויש לכם עוגת קינמון מושלמת וטעימה בטירוף! עוגה בחושה שהכי כיף לאכול לצד מים עם נענע או קפה טוב.

העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד שעה בלבד!! עד שעה ויש לכם עוגת קינמון ביתית טעימה בטירוף!
דרגת הקושי הינה בינונית אך אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

מתכון לעוגת קינמון

הכמות שיוצאת מהכנת המתכון הנ"ל: 2 תבניות אינגליש קייק.

מרכיבי המתכון מתחלקים ל-2 חלקים:

  • לעוגה
  • למלית קינמון

לעוגה תצטרכו: קמח לבן, סוכר לבן, חלב, ביצים, חמאה, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ותמצית וניל.

למלית קינמון תצטרכו: חמאה רכה, סוכר חום, קמח, סוכר לבן וקינמון.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת קינמון" כולל בתוכו כ-6 שלבים בלבד.

בשלב הראשון מה שצריך לעשות זה: מחממים תנור ל-170 מעלות

מכינים את העוגה בשלב השני: בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ביצים, סוכר לבן, תמצית וניל וחלב עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומערבלים עד קבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבלים היטב.

מכינים את המלית בשלב השלישי: בקערה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום, סוכר לבן וקינמון עד קבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד הטמעה.

בשלב 4-5 מכינים את העוגה: משמנים היטב תבנית אינגליש קייק. מעבירים בלילה לתבנית עד 1/3 מגובה התבנית.
מעל הבלילה מניחים 6 כפות של המלית ובעזרת סכין מערבבים מעט בין 2 השכבות.
יוצקים שכבה נוספת של הבלילה עד 2/3 מגובה התבנית וחוזרים על פעולת הערבוב בין השכבות בעזרת סכין או שיפוד.
חוזרים על הפעולות גם בתבנית השנייה.

השלב האחרון הוא שלב האפייה: אופים כ-40 דקות עד השחמה

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: