עוגת פיסטוק בחושה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת פיסטוק בחושה

הטרנד של השנה האחרונה בעולם הקינוחים הוא ללא ספק הפיסטוק. גם אנחנו לא היינו יכולים להישאר אדישים לכך והיינו חייבים לשלב אותו בעוגות בחושות שאנחנו כל כך אוהבים. אז המתכון הבא הוא לעוגת פיסטוק בחושה מושלמת בשעה עבודה בלבד!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית אינגליש קייק

  • 1 ו-1/2 כוסות פיסטוקים קצוצים
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 1 גביע יוגורט טבעי
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • לציפוי: 150 גרם אבקת סוכר
  • 4 כפות חלב
  • 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
בקערה גדולה מערבלים היטב ביצים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר. מוסיפים את השמן, יוגורט ותמצית וניל וטורפים היטב.
3
מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
4
מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבלים בתנועות קיפול בעזרת כף או לקקן עד איחוד והטמעה בתערובת
5
משמנים תבנית אינגליש קייק היטב ומעבירים אליה את הבלילה, אופים למשך כ40-45 דקות עד השחמה. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם באמצע העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
6
מכינים את הציפוי - בקערה טורפים חלב יחד עם אבקת סוכר עד קבלת תערובת סמיכה, יש להוסיף את החלב בהדרגה. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב.
7
לאחר צינון של העוגה מפזרים את הציפוי

עוגת פיסטוק בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:

הטרנד של השנה האחרונה בעולם הקינוחים הוא ללא ספק הפיסטוק. גם אנחנו לא היינו יכולים להישאר אדישים לכך והיינו חייבים לשלב אותו בעוגות בחושות שאנחנו כל כך אוהבים.
אז המתכון הבא הוא לעוגת פיסטוק בחושה מושלמת בשעה עבודה בלבד!

המתכון הוא חלבי . אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הוא חלבי
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כשעה בלבד! 60 דקות והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי היא קלה אך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת העוגה
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלה מרכיבים שתצטרכו:

פיסטוקים קצוצים, סוכר לבן, ביצים, יוגורט טבעי, קמח לבן, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, שמן ותמצית וניל.

להכנת הציפוי של העוגה תצטרכו: אבקת סוכר, חלב ופיסטוקים קצוצים.

*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!

הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא תבנית אינגליש קייק.

עוגת פיסטוק בחושה

אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד, ואלה השלבים.

  1. תחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
  2. קחו קערה גדולה ובה תערבלו היטב את הביצים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר,
    לאחר מכן הוסיפו את השמן, יוגורט ותמצית וניל וטורפים היטב.
  3. בשלב זה הוסיפו את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבלים בתנועות קיפול בעזרת כף או לקקן עד איחוד והטמעה בתערובת
  5. שמנו תבנית אינגליש קייק היטב והעבירו אליה את הבלילה, אופים למשך כ40-45 דקות עד השחמה.
    שימו לב: העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם באמצע העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. בשלב זה מכינים את הציפוי של העוגה כך: בקערה טורפים חלב יחד עם אבקת סוכר עד קבלת תערובת סמיכה, יש להוסיף את החלב בהדרגה. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב.
  7. בשלב האחרון לאחר צינון של העוגה מפזרים את הציפוי.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: