עוגת פיסטוק בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:
הטרנד של השנה האחרונה בעולם הקינוחים הוא ללא ספק הפיסטוק. גם אנחנו לא היינו יכולים להישאר אדישים לכך והיינו חייבים לשלב אותו בעוגות בחושות שאנחנו כל כך אוהבים.
אז המתכון הבא הוא לעוגת פיסטוק בחושה מושלמת בשעה עבודה בלבד!
המתכון הוא חלבי . אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הוא חלבי
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כשעה בלבד! 60 דקות והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי היא קלה אך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת העוגה
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂
המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלה מרכיבים שתצטרכו:
פיסטוקים קצוצים, סוכר לבן, ביצים, יוגורט טבעי, קמח לבן, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, שמן ותמצית וניל.
להכנת הציפוי של העוגה תצטרכו: אבקת סוכר, חלב ופיסטוקים קצוצים.
*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!
הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא תבנית אינגליש קייק.
עוגת פיסטוק בחושה
אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד, ואלה השלבים.
- תחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
- קחו קערה גדולה ובה תערבלו היטב את הביצים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר,
לאחר מכן הוסיפו את השמן, יוגורט ותמצית וניל וטורפים היטב. - בשלב זה הוסיפו את הקמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה.
- מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבלים בתנועות קיפול בעזרת כף או לקקן עד איחוד והטמעה בתערובת
- שמנו תבנית אינגליש קייק היטב והעבירו אליה את הבלילה, אופים למשך כ40-45 דקות עד השחמה.
שימו לב: העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם באמצע העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. - בשלב זה מכינים את הציפוי של העוגה כך: בקערה טורפים חלב יחד עם אבקת סוכר עד קבלת תערובת סמיכה, יש להוסיף את החלב בהדרגה. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב.
- בשלב האחרון לאחר צינון של העוגה מפזרים את הציפוי.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.