עוגת סולת של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:
אוהבי הסולת פשוט יעופו על המתכון הזה שיעלה בהם נוסטלגיה וטעם של בית. מתכון מושלם לעוגת סולת של פעם,
בשעה עבודה בלבד תקבלו עוגה פריכה, עסיסית וטעימה בטירוף!
העוגה הזו חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב המתכון חלבי.
זמן ההכנה של עוגת סולת של פעם הנ"ל הוא כשעה בלבד. 60 דקות ויש לכם עוגה מטורפת.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
הכמות שתצא לכם מהכנת המתכון הוא תבנית מלבנית בגודל 20X30
המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלו המרכיבים:
סוכר לבן, חלב, שמן, סולת, ביצים, שמנת חמוצה, קמח לבן, תמצית וניל, אבקת אפייה וסוכר וניל.
להכנת הסירופ שתזלפו מעל העוגה בסוף תצטרכו רק: סוכר לבן, מים וחצי לימון.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
עוגת סולת של פעם
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- תחממו תנור מבעוד מועד ל-170 מעלות.
- בשלב זה הוסיפו את הסולת, אבקת אפייה וסוכר וניל וטורפים היטב.
- כעת הוסיפו את השמנת, חלב, שמן ותמצית וניל ומערבבים מעט עד הטמעה. ואז מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
- שמנו תבנית מלבנית היטב ויוצקים את התערובת אל תוך התבנית. אופים למשך כ40 דקות.
שימו לב העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. - בשלב זה בינתיים מכינים את הסירופ כך: בסיר קטן על להבה בינונית מניחים את הסוכר והמים ומערבבים עד המסה של הסוכר.
מוסיפים את המיץ מ1/4 לימון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהסירופ מסמיך. - זלפו את הרוטב על העוגה בסיום האפייה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.