עוגת סולת של סבתא | מתכונים לעוגות פרווה | מתכונים לעוגות בחושות | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת סולת של סבתא

אין על העוגות של סבתא! אין אחד/ת שלא יסכים אם הטענה הזו. והמתכון הבא בול כמו העוגה של סבתא! ב-45 דקות בלבד תקבלו עוגת סולת של סבתא עוגה פרווה שתמיד כיף לאכול!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

45 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית מלבנית 20X30

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 5 ביצים
  • ¼ כפית מלח
  • 1 כוס קוקוס לבן טחון
  • 1 כוס אגוזים קצוצים
  • לסירופ: 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • ¼ לימון

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים - קמח לבן, קוקוס, אגוזים, אבקת אפייה, סוכר לבן מלח וסוכר וניל.
3
מוסיפים את השמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים והביצים וטורפים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
4
משמנים היטב את התבנית בעזרת שמן ויוצקים את התערובת לתבנית, אופים את העוגה למשך כ35 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
5
בינתיים מכינים את הסירופ - בסיר קטן על להבה בינונית מניחים את המים והסוכר ומערבבים היטב עד המסה של הסוכר. מוסיפים את הלימון ומערבבים היטב, מבשלים עד הסמכה של הסירופ.
6
מזלפים את הסירופ על העוגה בסיום האפייה ומקשטים בקוקוס.

עוגת סולת של סבתא – קצת רקע ומידע על העוגה:

אין על העוגות של סבתא! אין אחד/ת שלא יסכים אם הטענה הזו. והמתכון הבא בול כמו העוגה של סבתא!
ב-45 דקות בלבד תקבלו עוגת סולת של סבתא עוגה פרווה שתמיד כיף לאכול!

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כ-45 דקות, מהתחלה ועד סופו של המתכון.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת סולת של סבתא

הכמות שתצא מהמתכון הוא תבנית מלבנית 20X30.

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

קמח לבן, סולת, סוכר לבן, שמן, אבקת אפייה, סוכר וניל, תמצית וניל, מיץ תפוזים, ביצים, מלח, קוקוס לבן טחון ואגוזים קצוצים.

להכנת הסירופ תצטרכו בסה"כ רק סוכר לבן, מים ולימון.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת סולת של סבתא" כוללת בתוכו כ-6 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
אלה השלבים שלב אחר שלב:
  1. תחממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
  2. קחו קערה גדולה ובה תערבבו את כל החומרים היבשים – קמח לבן, קוקוס, אגוזים, אבקת אפייה, סוכר לבן מלח וסוכר וניל. 
  3. בשלב זה הוסיפו את השמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים והביצים וטורפים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  4. כעת משמנים היטב את התבנית בעזרת שמן ויוצקים את התערובת לתבנית, אופים את העוגה למשך כ-35 דקות.
    העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. 
  5. בשלב זה נכין את הסירופ: בסיר קטן על להבה בינונית מניחים את המים והסוכר ומערבבים היטב עד המסה של הסוכר.
    מוסיפים את הלימון ומערבבים היטב, מבשלים עד הסמכה של הסירופ. 
  6. בשלב האחרון כאשר העוגה מוכנה תזלפו את הסירופ על העוגה בסיום האפייה ומקשטים בקוקוס. 

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: