תמונות המתכון יעלו בקרוב מאוד.

עוגת סולת בחושה

מתכון מהמם לעוגה בחושה שכל כולה על טהרת הסולת. מתכון לעוגת סולת בחושה עסיסית ופריכה. המתכון קל מאוד אורכו כשעה וחצי אך זה משתלם התוצאה פשוט מהממת וטעימה בטירוף, תהנו!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


2 תבניות אינגליש קייק

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס קוקוס לבן טחון
  • 1 ו-1/4 כוסות קמח לבן
  • 1 ו-1/2 כוסות סולת
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1 ו-3/4 כוסות מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לסירופ: 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מ-1/4 לימון
  • 2 כפיות מי ורדים

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
בקערת מיקסר מערבלים יחד סוכר, קוקוס, קמח אבקת אפייה וסולת.
3
מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבול את מיץ התפוזים, תמצית וניל, שמן וביצים.
4
משמנים היטב תבנית ויוצקים אליה את הבלילה עד 3/4 גובה. אופים למשך כ45 דקות, עד השחמה, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
5
בינתיים מכינים את הסירופ, בסיר קטן על אש נמוכה מניחים מים, סוכר ומי ורדים, מערבבים מעט ומבשלים עד המסה של הסוכר. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד הסמכה.
6
שהעוגות מוכנות מספיגים אותן ברוטב ובוזקים אבקת סוכר.

עוגת סולת בחושה – קצת רקע ומידע על העוגה:

מתכון מהמם לעוגה בחושה שכל כולה על טהרת הסולת. מתכון לעוגת סולת בחושה עסיסית ופריכה.
המתכון קל מאוד אורכו כשעה וחצי אך זה משתלם התוצאה פשוט מהממת וטעימה בטירוף, תהנו!

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

כפי שכבר הבנתם העוגה הזאת הינה פרווה – אז לכל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא כשעה וחצי – מהתחלה ועד סופה של המתכון.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת סולת בחושה

הכמות שתצא מהמתכון הוא כ-2 תבניות אינגליש קייק.

מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

סוכר לבן, קוקוס לבן טחון, סולת, אבקת אפייה, מיץ תפוזים, שמן, ביצים ותמצית וניל.

להכנת הסירופ של העוגה תצטרכו : סוכר, מים, מיץ לימון ומי ורדים.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "עוגת סולת בחושה" כוללת בתוכו כ-6 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
אלה השלבים להכנת המתכון שלב אחר שלב:
  1. תחממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. קחו קערת מיקסר ובה תערבלו את המרכיבים הבאים יחד סוכר, קוקוס, קמח אבקת אפייה וסולת.
  3. לאחר מכן הוסיפו בהדרגה תוך כדי ערבול את מיץ התפוזים, תמצית וניל, שמן וביצים.
  4. כעת שמנו היטב תבנית ויוצקים אליה את הבלילה עד 3/4 גובה. אופים למשך כ45 דקות, עד השחמה,
    העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  5. בינתיים הכינו את הסירופ, בסיר קטן על אש נמוכה מניחים מים, סוכר ומי ורדים,
    לאחר מכן תערבלו מעט ומבשלים עד המסה של הסוכר. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד הסמכה.
  6. בשלב האחרון שהעוגות מוכנות מספיגים אותן ברוטב ובוזקים אבקת סוכר.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: