עוגת מסקרפונה קלה – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון קליל ב-40 דקות בלבד! מתכון לעוגת מסקרפונה שקל להכין וטעימה בטירוף, עוגה חלבית שתמיד כיף שיש במקרר!
העוגה הזו חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב המתכון חלבי.
זמן ההכנה של עוגת מסקרפונה קלה הנ"ל הוא כארבעים דקות. ב-40 דקות ויש לכם עוגה מטורפת.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
הכמות שתצא מהמתכון היא תבנית קוטר 22.
מרכיבי המתכון של המתכון הנ"ל פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
לבסיס העוגה תצטרכו: חבילת ביסקוויטים פתי בר וחמאה.
לקרם של העוגה תצטרכו: שמנת מתוקה, גבינה מסקרפונה 38%, אינסטנט פודינג וניל, כוס חלב ו4 כפות אבקת סוכר או – 3 כפות סוכר לבן.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- בשלב הראשון תטחנו במעבד מזון את הביסקוויטים לפירורים דקים.
- תשמרו 3 כפות מהביסקוויטים בצד ואת היתר תערבבו עם חמאה מומסת.
- כעת שטחו את הביסקוויטים בתבנית ומעבירים לקירור.
- בשלב זה אנחנו מכינים את הקרם – בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה למרקם יוגורט, הוסיפו את אבקת הסוכר/סוכר לבן והמשיכו להקציף למשך 2 דקות.
כעת תוסיפו את הפודינג ומקציפים למשך 2 דקות נוספות במהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה. - הוסיפו את המסקרפונה ולאחר מכן הקציפו היטב עד קבלת קצפת חלקה, מוסיפים את החלב בזרם דק.
- צקו את הקצפת על תחתית הביסקוויטים ומיישרים, מקשטים בביסקוויטים טחונים ומעבירים להתייצבות בקירור למשך 4 שעות לפחות.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.