עוגת לימון פרווה | מתכונים לעוגות פרווה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת לימון פרווה

אוהבים קינוחי לימון או קינוחי פירות הדר? המתכון הבא בדיוק בשבילכם: מתכון לעוגת לימון שכל כולה פרווה! עוגת לימון פרווה בחושה בפחות משעה עבודה.

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

50 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


1 תבנית אינגליש קייק

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 כפות קליפת לימון מגורדת
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • לסירופ: 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
בקערה מערבבים יחד קמח ואבקת אפיה ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
3
בקערה נפרדת מערבלים היטב את גרידת הלימון יחד עם סוכר לבן עד שהסוכר הופך ללח, מוסיפים מיץ לימון, תמצית וניל, מים, ביצים ושמן ומערבלים היטב עד לאיחוד.
4
מוסיפים את תערובת הקמח לקערה ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים.
5
משמנים תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה, אופים למשך כ30 דקות עד שהעוגה זהובה, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
6
מכינים את הרוטב - בסיר קטן מרתיחים מים יחד עם סוכר לבן ומערבבים עד המסה מלאה של הסוכר, ברגע שהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים מיץ מחצי לימון טרי ומערבבים היטב. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עד הסמכהץ
7
מנקבים את העוגה בעזרת קיסם ובוזקים את הסירופ מעליה.

עוגת לימון פרווה – קצת רקע ומידע על העוגה:

אוהבים קינוחי לימון או קינוחי פירות הדר? המתכון הבא בדיוק בשבילכם: מתכון לעוגת לימון שכל כולה פרווה! עוגת לימון פרווה בחושה בפחות משעה עבודה.

אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.

המתכון הוא פרווה. אז לכל שומרי הכשרות המתכון פרווה אין לכם למה לדאוג.
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כ-50 דקות בלבד! פחות משעה והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי היא קלה ואנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת הפאי.
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלה מרכיבים שתצטרכו:

קמח לבן, אבקת אפייה, מלח, קליפת לימון מגורדת, מים, סוכר לבן, ביצים, שמן, תמצית וניל ומיץ מחצי לימון סחוט.

לסירופ של העוגה תצטרכו: סוכר לבן, מים ומיץ מחצי לימון.

*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!

הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא תבנית אינגליש קייק.

עוגת לימון פרווה

אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד, ואלה השלבים.

  1. תחממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. קחו קערה ותערבבו יחד קמח ואבקת אפיה ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
  3. קחו קערה נוספת מערבלים היטב את גרידת הלימון יחד עם סוכר לבן עד שהסוכר הופך ללח,
    מוסיפים מיץ לימון, תמצית וניל, מים, ביצים ושמן ומערבלים היטב עד לאיחוד.
  4. הוסיפו את תערובת הקמח לקערה ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  5. שמנו תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה, לאחר מכן אפו למשך כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה,
    שימו לב: העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
  6. כעת מכינים את הרוטב כך: בסיר קטן מרתיחים מים יחד עם סוכר לבן ומערבבים עד המסה מלאה של הסוכר,
    ברגע שהרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים מיץ מחצי לימון טרי ומערבבים היטב. מנמיכים מעט את האש וממשיכים לבשל עד הסמכה
  7. מנקבים את העוגה בעזרת קיסם ובוזקים את הסירופ מעליה.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: