עוגת חמאת בוטנים ושוקולד – קצת רקע ומידע על העוגה:
אחד מהשילובים שאנחנו מאוד אוהבים. שוקולד וחמאת בוטנים. המתכון הבא הוא מתכון לעוגת שוקולד וחמאת בוטנים פרווה בחושה,
עוגה מושלמת לאכילה לצד הכוס תה / נס. או בבוקר אם מתחשק לכם משהו טעים.
העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג העוגה הינה פרווה..
זמן ההכנה של העוגה היא בסה"כ שעה וחצי. שעה וחצי ויש לכם עוגה שהאורחים שלכם יתמכרו אליה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
הכמות שתצא לכם מהמתכון היא תבנית אינגליש קייק
מרכיבי המתכון של העוגה האהובה הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
שוקולד מריר, סוכר לבן, מלח, ביצים, שמן, מים רותחים, אבקת קקאו, קמח לבן, תמצית וניל, אבקת אפייה וחמאת בוטנים.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
מתכון לעוגת חמאת בוטנים ושוקולד
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- חממו את התנור מבעוד מועד ל-180 מעלות.
- תקצצו את השוקולד המריר ומעבירים לקערה.
לאחר מכן המיסו במיקרוגל בפולסים יחד עם השמן עד קבלת תערובת אחידה. - הוסיפו את הסוכר, ביצים, מלח, תמצית וניל ומים רותחים עד קבלת תערובת אחידה.
- נפו את התערובת אבקת קקאו, קמח ואבקת אפיה ומערבלים היטב עד קבלת תערובת חלקה
- משמנים את התבנית היטב ומעבירים אליה את הבלילה
- צקו את חמאת הבוטנים אל העוגה ומערבבים מעט בעזרת סכין או קיסם
- אופים למשך 30-40 דקות עד התייצבות, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסר במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.