עוגת גבינה אפויה ללא תחתית – קצת רקע ומידע על העוגה:
מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית! כן, כן ללא תחתית…
מתכון קצת ארוך (שעתיים וחצי) אך מתגמל עוגה חלבית טעימה בטירוף. האורחים שלכם פשוט יעופו עליה!
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של הוא כשעתיים וחצי.
דרגת הקושי הינה בינונית ובכל אופן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית
הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא: תבנית קוטר 24.
מרכיבי העוגה הם פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
ביצים, גבינה לבנה, גבינה שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וניל, אינסטנט פודינג וניל
תמצית וניל, קורנפלור וסוכר לבן.
לקישוט העוגה תצטרכו: 50 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה של "עוגת גבינה אפויה ללא תחתית" כולל בתוכו כ-9 שלבים בלבד.
בשלבים אחד עד שלב ארבע, מכינים את העוגה.
בשלב החמישי מה שעושים: מחממים תנור ל200 מעלות, בתחתית התנור מניחים תבנית תנור עמוקה מלאה במים ושלב אחד מעליה מניחים את רשת התנור.
בשלב השישי תצטרכו לעשות את הדבר הבא: מעבירים את הבלילה לסיר ג’חנון בקוטר 24 ואופים למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות נפתח את התנור להוצאת אדים למספר שניות, מכוונים את התנור ל150 מעלות וממשיכים לאפות כשעה וחצי נוספות.
לאחר רבע שעה יש לפתוח את התנור שוב למספר שניות.
בחלק השביעי: לאחר שעה וחצי של אפייה (אפייה שנייה ב150 מעלות), משאירים את התנור סגור למשך כשעתיים
בחלק השמיני: מוציאים את העוגה, מעבירים סכין חלקה בין העוגה לדפנות הסיר ובעדינות הופכים את העוגה על צלחת או משטח אחר ישר.
את העוגה נקשט בשלב התשיעי מקשטים באבקת סוכר ושומרים בקירור.
*הערה חשובה: לא לשכוח לחמם את התנור מבעוד מועד ל-200 מעלות שנכניס את העוגה בטמפרטורה הרצויה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.