עוגת בסבוסה אמיתית – קצת רקע ומידע על העוגה:
אוהבים עוגות בחושה? אז את המתכון הבא אתם בטוח תאהבו! מתכון לעוגת בסבוסה בחושה, פריכה, עסיסית וטעימה!
מתכון לעוגה פרווה שתמיד כיף שיש בבית לצד כוס תה או להוציא ולפנק את האורחים שלכם.
העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה פרווה.
זמן ההכנה של העוגה הוא עד כ-שעה וחצי.
דרגת הקושי הינה קלה ואנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת בסבוסה
אלו המרכיבים שתצטרכו על מנת להכין את העוגה במתכון הנ"ל:
את העוגה תכינו בתוך תבנית מלבנית בגודל 20X30.
ביצים, סוכר לבן, מיץ תפוזים, שקדים מולבנים, אבקת אפייה, קמח לבן, שמן, סולת, קוקוס לבן ותמצית וניל.
להכנת הסירופ של העוגה תצטרכו: מים, סוכר לבן ומיץ מ-1/4 לימון.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה הזאת בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- תחממו את התנור מבעוד מועד ל-170 מעלות.
- הפרידו את הביצים והקציפו במהירות גבוהה את החלבונים בקערת המיקסר ולאחר מכן הוסיפו בהדרגה את הסוכר הלבן.
- כעת הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו את החלמונים בהדרגה – אחד אחרי השני.
- הוסיפו את מיץ התפוזים, תמצית וניל והשמן ומערבלים עד לאיחוד. ואז הוסיפו את הסולת, קוקוס, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד לאיחוד.
- שמנו היטב תבנית בעזרת שמן ויוצקים את התערובת לתבנית.
- אפו למשך כ-40 דקות, לאחר כ-5 דקות הוציאו את העוגה ומסדרים מעל את השקדים המולבנים.
שימו לב: העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. - בשלב זה נכין את הסירופ: קחו סיר קטן והניחו את המים והסוכר יחד ומערבבים עד להמסה של הסוכר,
מבשלים למשך כ3 דקות ומוסיפים את המיץ מהלימון. ממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך. - מזלפים את הרוטב על העוגה לאחר סיום האפייה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.