עוגת בננות בריאה – קצת רקע ומידע על העוגה:
מחפשים עוגה בריאה? הנה לכם מתכון נהדר בגודל של תבנית אינגלייש קייק.
מתכון לעוגת בננות בריאה. עוגה פרווה ב-50 דקות בלבד, שקל מאוד להכין.
קינוחים הבריאים תמיד היו חלק מחיינו ובשנים האחרונות הערנות והביקוש אל דברים בריאים צבר תאוצה יותר ויותר.
הרבה יותר אנשים מפעם מודעים למה שהם מכניסים לגוף ורוצים לשמור על עצמם כמה שיותר, ובצדק.
אך תמיד יהיה את החולשה והרצון למשהו מתוק וטעים – והמתכון הזה נוצר בדיוק בשביל כך.
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
עוגת בננות בריאה
הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא תבנית אינגלייש קייק.
מרכיבי המתכון פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
בננות, קמח כוסמין, קמח לבן, אבקת אפיה, ביצים, תמצית וניל, אבקת סודה לשתייה ומלח.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של 'עוגת בננות בריאה' כולל בתוכו כ-5 שלבי הכנה.
בשלבים הראשנים מה שעושים זה: לוקחים קערה גדולה ומוערכים בה את הבננות טוב טוב בעזרת מזלג.
לאחר מכן, תצטרכו להוסיף את כל הקמחים אבקת אפייה וסודה לשתיה ומערבבים היטב.
לאחר שעשיתם זאת תצטרכו להוסיף את המרכיבים הבאים תמצית הוניל, מלח וביצים ומערבלים היטב עד קבלת בלילה אחידה
בשלבים 4-5 מה שתצטרכו לעשות: קחו תבנית אינגלייש קייק ותשמנו אותה בספריי שמן והעבירו את התערובת אל התבנית
לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ20 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסר במרכז העוגה והוא יוצא יבש עם פירורים לחים
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.