עוגת בננה ונוטלה – קצת רקע ומידע על העוגה:
אנשים שאוהבים את השילוב של בננה עם שוקולד יאהבו את המתכון הזה בטירוף בגלל שילוב טעמים הנפלא! מתכון לעוגת בננה ונוטלה בפחות משעה.
מתכון הוא חלבי . אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הוא חלבי
אורך תהליך של הכנת המתכון הוא כ-45 דקות! ארבעים וחמש דקות והעוגה מוכנה.
דרגת הקושי היא קלה אך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן הכנה מבטיחים הצלחה בהכנת העוגה
במידה ולא הצלחתם משהו, אנחנו כאן לכל שאלה 🙂
המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלה מרכיבים שתצטרכו:
תבנית אינגליש קייק, ביצה בגודל L או במקום 2 ביצים בגודל M, סוכר, שמן, סוכר וניל, בננה וחצי,
מיץ תפוזים, אבקת אפיה, קמח לבן, אבקת סודה לשתיה ו-2 כפות ממרח נוטלה (אך אפשר כל שוקולד אחר שאתם אוהבים).
*שימו לב: לשימוש במדויק בכמויות ואופן השימוש וההכנה בכל מרכיב נא עבדו לפי ההוראות המדויקות!
הכמות שתצא לכם מהמתכון הזה הוא תבנית אינגליש קייק.
עוגת בננה ונוטלה
אופן ההכנה של המתכון הזה הוא כולל בתוכו כ-5 שלבים בלבד, ואלה השלבים.
- חממו מראש את התנור ל-175 מעלות ותשמנו היטב תבנית אינגליש קייק.
- בעזרת מטרפה ידנית תערבבו בקערה את המרכיבים הבאים: ביצה, סוכר וסוכר וניל.
לאחר מכן הוסיפו שמן יחד עם בננה מעוכה והמיץ והמשיכו לערבב. - קחו קערה נפרדת ובתוכנה תערבבו את המרכיבים הבאים: קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
לאחר מכן הוסיפו את הכל לקערה הראשונה (משלב 2) ותערבבו באופן קל עד שהחומרים יתאחדו. - צקו אל תוך התבנית אינגלייש קייק המשומנת כ¾ מכמות הבלילה. לאחר מכן תערבבו 2 כפות ממרח שוקולד יחד עם 2-3 כפות מים
(על מנת לדלל את הנוטלה) לאחר מכן הוסיפו מעל הבלילה ותכסו את השאר בבלילה שנותרה. - הכניסו את התבנית אינגלייש קייק אל תוך התנור החם שחיממתם מראש לזמן משוער של 30-35 דקות.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.