עוגת ביסקוויטים של פעם | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת ביסקוויטים של פעם

שאומרים נוסטלגיה בהקשר של עוגות לשבת אחד הדברים שקופצים לנו לראש זה עוגת ביסקוויטים של פעם. והמתכון הבא הוא בדיוק לכך: מתכון לעוגת ביסקוויטים של פעם חלבית ב-20 דקות בלבד, ממש כמו פעם!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

20 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית קוטר 24

  • לשכבת ביסקווטים: 500 גרם ביסקוויטים
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כף מים רותחים
  • לקרם: 500 מ"ל שמנת מתוקה (2 מיכלים)
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב
  • לקישוט: 70 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

1
מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת במרקם יוגורט. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף.
2
מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים מעט. מוסיפים את הפודינג ומערבלים עד קבלת קצפת יציבה מוסיפים כוס חלב ומערבלים כחצי דקה עד לאיחוד.
3
מערבבים בכוס קפה נמס יחד עם מים רותחים ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מוזגים כוס חלב ומערבבים היטב יחד עם הקפה. טובלים את הביסקוויטים בחלב והקפה ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.
4
יוצקים שכבה של קצפת מעל הביסקוויטים וחוזרים על הפעולה לשתי שכבות נוספות של ביסקוויטים וקצפת כאשר השכבה האחרונה היא של קצפת.
5
ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומזלפים מעל הקצפת.
6
מכניסים לקירור של כשעה לפחות.

עוגת ביסקוויטים של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:

שאומרים נוסטלגיה בהקשר של עוגות לשבת אחד הדברים שקופצים לנו לראש זה עוגת ביסקוויטים של פעם.
והמתכון הבא הוא בדיוק לכך: מתכון לעוגת ביסקוויטים של פעם חלבית ב-20 דקות בלבד, ממש כמו פעם!

העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כחצי שעה בלבד!! חצי שעה ויש לכם עוגת ביסקווטים של פעם.
דרגת הקושי הינה קלה ובכל אופן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

עוגת ביסקוויטים של פעם

הכמות שתצא מהמתכון הנ"ל: תבנית קוטר 24

מרכיבי העוגה הם פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

לשכבת הבסיקווטים תצטרכו: ביסקוויטים, חלב, אבקת קפה נמס ומים רותחים.

לקרם תצטרכו: שמנת מתוקה, סוכר לבן, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל וחלב.

לקישוט תצטרכו: 70 גרם שוקולד מריר.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של 'עוגת ביסקוויטים של פעם' כולל בתוכו כ-6 שלבי הכנה.

בשלב הראשון מכינים את הקצפת כך: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת במרקם יוגורט.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים מעט. מוסיפים את הפודינג ומערבלים עד קבלת קצפת יציבה
ומוסיפים כוס חלב ומערבלים כחצי דקה עד לאיחוד. ואז מערבבים בכוס קפה נמס יחד עם מים רותחים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מוזגים כוס חלב ומערבבים היטב יחד עם הקפה. טובלים את הביסקוויטים בחלב והקפה ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.

לא לשכוח להכניס את העוגה לקירור של שעה לפחות!

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: