עוגת ביסקוויטים של פעם – קצת רקע ומידע על העוגה:
שאומרים נוסטלגיה בהקשר של עוגות לשבת אחד הדברים שקופצים לנו לראש זה עוגת ביסקוויטים של פעם.
והמתכון הבא הוא בדיוק לכך: מתכון לעוגת ביסקוויטים של פעם חלבית ב-20 דקות בלבד, ממש כמו פעם!
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כחצי שעה בלבד!! חצי שעה ויש לכם עוגת ביסקווטים של פעם.
דרגת הקושי הינה קלה ובכל אופן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
עוגת ביסקוויטים של פעם
הכמות שתצא מהמתכון הנ"ל: תבנית קוטר 24
מרכיבי העוגה הם פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
לשכבת הבסיקווטים תצטרכו: ביסקוויטים, חלב, אבקת קפה נמס ומים רותחים.
לקרם תצטרכו: שמנת מתוקה, סוכר לבן, אינסטנט פודינג וניל, תמצית וניל וחלב.
לקישוט תצטרכו: 70 גרם שוקולד מריר.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של 'עוגת ביסקוויטים של פעם' כולל בתוכו כ-6 שלבי הכנה.
בשלב הראשון מכינים את הקצפת כך: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים שמנת מתוקה עד קבלת קצפת במרקם יוגורט.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים מעט. מוסיפים את הפודינג ומערבלים עד קבלת קצפת יציבה
ומוסיפים כוס חלב ומערבלים כחצי דקה עד לאיחוד. ואז מערבבים בכוס קפה נמס יחד עם מים רותחים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מוזגים כוס חלב ומערבבים היטב יחד עם הקפה. טובלים את הביסקוויטים בחלב והקפה ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית.
לא לשכוח להכניס את העוגה לקירור של שעה לפחות!
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.