מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה

חוגגים יום הולדת? בא לכם עוגה שתתפוס את העיניים של כולם? המתכון הבא בדיוק בשבילכם!!! מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה, שהיא באמת גבוהה חצי מהעבודה כבר עשיתם. עוגה שוקולד שגם טעימה בטירוף!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה וחצי

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית קוטר 22

  • 7 ביצים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 7 כפות סוכר לבן
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-160 מעלות
2
בקערה גדולה ממיסים בפולסים במיקרוגל 100 גרם שוקולד מריר, מוסיפים את הקקאו, 7 כפות סוכר, סוכר וניל וכוס מים רותחים ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
3
מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר (להוסיף בהדרגה) בקערת מיקסר בעזרת וו בלון, עד קבלת קצף יציב אך לא נוקשה מידי.
4
בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים יחד עם השמן ומוסיפים את תערובת השוקולד תוך כדי ערבול עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים היטב עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
5
מוסיפים בתנועות קיפול את תערובת החלבונים אל תערובת השוקולד בעזרת לקקן או מרית.
6
יוצקים את הבלילה אל תבנית בקוטר 22 גבוהה (אפשר להשתמש בסיר של ג'חנון).
7
אופים כשעה-שעה ורבע, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
8
לאחר סיום האפייה מעבירים סכין חדה בין העוגה לדפנות התבנית, הופכים את העוגה אל צלחת או משטח שטוח ומניחים לעוגה להצטנן.
9
מכינים את הגנאש - ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל שמנת מתוקה יחד עם שוקולד מריר עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל העוגה.

מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה – קצת רקע ומידע על העוגה:

חוגגים יום הולדת? בא לכם עוגה שתתפוס את העיניים של כולם? המתכון הבא בדיוק בשבילכם!!!
מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה, שהיא באמת גבוהה חצי מהעבודה כבר עשיתם. עוגה שוקולד שגם טעימה בטירוף!

העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה וחצי עבודה מרגע תחילת ההכנה ועד שהיא מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

הכמות שתצא לכם ממתכון זה הוא: תבנית קוטר בגודל 22.

מרכיבי המתכון של העוגה הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, שוקולד מריר, סוכר לבן, קקאו, מים רותחים, שמן, סוכר לבן, קמח לבן, אבקת אפייה וסוכר וניל.

לציפוי של העוגה תצטרכו: שוקולד מריר ושמנת מתוקה.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה" כולל בתוכו כ-9 שלבים בלבד.

בשלב הראשון מחממים את התנור מבעוד מועד ל-160 מעלות.

בחלק 2 עד שלב 6 בשלבי ההכנה מכינים את כל העוגה.

בשלב השביעי זהו שלב האפייה: אופים כשעה-שעה ורבע, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.

לאחר סיום האפייה מעבירים סכין חדה בין העוגה לדפנות התבנית, הופכים את העוגה אל צלחת או משטח שטוח ומניחים לעוגה להצטנן.

בשלב האחרון מכינים את הגנאש – ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל שמנת מתוקה יחד עם שוקולד מריר עד קבלת תערובת אחידה.
ולאחר מכן יוצקים מעל העוגה.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

19 תגובות

    1. היי צוות!
      עשיתי את המתכון ממש לפי ההוראות בסיר ג׳חנון אבל העוגה עדיין לא מוכנה אחרי שעה ורבע על 160 מעלות.
      בנוסף, איך אני מונע קריסה.

        1. הקצף צריך להיות בהיר ואוורירי בשונה מהקצפה של שמנת מתוקה לדוגמא, ההקצפה צריכה להיות במהירות גבוהה למשך כ5-7 דקות, אפשר לדעת שההקצפה מספקת ברגע שמטים את קערת המיקסר או מזיזים את הקצף בעזרת מרית ולא נראה 2 שכבות – אחת של קצף ביצים ואחת של ביצים בלבד בתחתית, אלא שכבה אחידה 🙂

    2. אשמח לעזרה לא מוצאת את המתכון.. רואה רק את הרכיבים ללא הכמויות המדוייקות.

    1. הקצף צריך להיות בהיר ואוורירי בשונה מהקצפה של שמנת מתוקה לדוגמא, ההקצפה צריכה להיות במהירות גבוהה למשך כ5-7 דקות, אפשר לדעת שההקצפה מספקת ברגע שמטים את קערת המיקסר או מזיזים את הקצף בעזרת מרית ולא נראה 2 שכבות – אחת של קצף ביצים ואחת של ביצים בלבד בתחתית, אלא שכבה אחידה 🙂

  1. הכנתי את העוגה, בתנור היא הייתה נראה מושלמת! הוצאתי מהתנור והוצאתי אותה למשטח וכשהתקרר כולה התעוותה והתכווצה. אולי צריך לחכות קצת לפני שמוציאים אותה מהתבנית ולא מיד בסיום האפייה? היא גם יצאה לי בהירה בצבע ולא חומה שוקולדית כמו שיש בתמונה

    1. היי נופר, העוגה לא אמורה להתכווץ אחרי אפייה, באיזו תבנית השתמשת?
      בנוגע לעוגה בתמונה אחרי שציפינו בגנאש ציפינו גם בפצפוצי שוקולד
      הצבע החום שאת רואה בתמונה הוא גנאש שוקולד 🙂

    1. ניתן להחליף אך קחי בחשבון שאם תחליפי לשוקולד חלב בשתיהן העוגה תצא מתוקה יותר, ממליצים להחליף לשוקולד חלב רק בבלילה ואת הגנאש להשאיר שוקולד מריר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: