מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה – קצת רקע ומידע על העוגה:
חוגגים יום הולדת? בא לכם עוגה שתתפוס את העיניים של כולם? המתכון הבא בדיוק בשבילכם!!!
מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה, שהיא באמת גבוהה חצי מהעבודה כבר עשיתם. עוגה שוקולד שגם טעימה בטירוף!
העוגה הזו הינה חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב העוגה הינה חלבית.
זמן ההכנה של העוגה הוא כשעה וחצי עבודה מרגע תחילת ההכנה ועד שהיא מוכנה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
הכמות שתצא לכם ממתכון זה הוא: תבנית קוטר בגודל 22.
מרכיבי המתכון של העוגה הזאת פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
ביצים, שוקולד מריר, סוכר לבן, קקאו, מים רותחים, שמן, סוכר לבן, קמח לבן, אבקת אפייה וסוכר וניל.
לציפוי של העוגה תצטרכו: שוקולד מריר ושמנת מתוקה.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
אופן ההכנה של "מתכון לעוגת יום הולדת גבוהה" כולל בתוכו כ-9 שלבים בלבד.
בשלב הראשון מחממים את התנור מבעוד מועד ל-160 מעלות.
בחלק 2 עד שלב 6 בשלבי ההכנה מכינים את כל העוגה.
בשלב השביעי זהו שלב האפייה: אופים כשעה-שעה ורבע, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והוא יוצא יבש.
לאחר סיום האפייה מעבירים סכין חדה בין העוגה לדפנות התבנית, הופכים את העוגה אל צלחת או משטח שטוח ומניחים לעוגה להצטנן.
בשלב האחרון מכינים את הגנאש – ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל שמנת מתוקה יחד עם שוקולד מריר עד קבלת תערובת אחידה.
ולאחר מכן יוצקים מעל העוגה.
—
עוגות בחושות
קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.
עוגות קרות
קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.
אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.
אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!
—
מתכונים לעוגות
מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'
את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'
—
בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:
- קינוחים לשבת: עוגות לשבת – עוגיות לשבת – מה מומלץ?
- קינוח לסוכות: איזה קינוחים הכי כדאי להכין בסוכות?
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
- מתכונים לעוגות גבינה – עשה ואל תעשה
- עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?
- אחסון במטבח: פתרונות אחסון למטבח קטן – איך לאחסן חומרי אפייה?
—
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.
22 Responses
היי אשמח למתכון של עוגת גבינה תותים וגלי
תודה סיגל ד
היי סיגל, מבטיחים לרשום על זה כבר השבוע ולשלוח לך ישירות שהמתכון עלה!
משתמשים בכוס אוניברסלית או בחד"פ?
ואופים על טורבו?
היי תהילה היקרה, בהחלט אפשר להשתמש בחד"פ, ולא על טורבו 🙂
אם לא אל טורבו אז על מה??
רגיל 🙂
היי צוות!
עשיתי את המתכון ממש לפי ההוראות בסיר ג׳חנון אבל העוגה עדיין לא מוכנה אחרי שעה ורבע על 160 מעלות.
בנוסף, איך אני מונע קריסה.
אשמח להסבר
קצף יציב אך לא נוקשה מדי
כמה זמן הקצפה זה בעצם?
הקצף צריך להיות בהיר ואוורירי בשונה מהקצפה של שמנת מתוקה לדוגמא, ההקצפה צריכה להיות במהירות גבוהה למשך כ5-7 דקות, אפשר לדעת שההקצפה מספקת ברגע שמטים את קערת המיקסר או מזיזים את הקצף בעזרת מרית ולא נראה 2 שכבות – אחת של קצף ביצים ואחת של ביצים בלבד בתחתית, אלא שכבה אחידה 🙂
אשמח לעזרה לא מוצאת את המתכון.. רואה רק את הרכיבים ללא הכמויות המדוייקות.
אנחנו יודעים הייתה לנו שגיאה קטנה באתר בגרסת המובייל, הכל תוקן בשעה טובה והסתדר 🙂
מתנצלים על אי הנוחות, אפייה נעימה!
אשמח להסבר
קצף יציב אך לא נוקשה מדי
כמה זמן הקצפה זה בעצם?
הקצף צריך להיות בהיר ואוורירי בשונה מהקצפה של שמנת מתוקה לדוגמא, ההקצפה צריכה להיות במהירות גבוהה למשך כ5-7 דקות, אפשר לדעת שההקצפה מספקת ברגע שמטים את קערת המיקסר או מזיזים את הקצף בעזרת מרית ולא נראה 2 שכבות – אחת של קצף ביצים ואחת של ביצים בלבד בתחתית, אלא שכבה אחידה 🙂
מתאים לתבנית רינג 22?
מתאים לרינג 24 , ב-22 היא תצא מעט גבוהה יותר 🙂
הכנתי את העוגה, בתנור היא הייתה נראה מושלמת! הוצאתי מהתנור והוצאתי אותה למשטח וכשהתקרר כולה התעוותה והתכווצה. אולי צריך לחכות קצת לפני שמוציאים אותה מהתבנית ולא מיד בסיום האפייה? היא גם יצאה לי בהירה בצבע ולא חומה שוקולדית כמו שיש בתמונה
היי נופר, העוגה לא אמורה להתכווץ אחרי אפייה, באיזו תבנית השתמשת?
בנוגע לעוגה בתמונה אחרי שציפינו בגנאש ציפינו גם בפצפוצי שוקולד
הצבע החום שאת רואה בתמונה הוא גנאש שוקולד 🙂
האם אפשר להחליף לשןקולד חלב גם בבלילה וגם מעל? תודה
ניתן להחליף אך קחי בחשבון שאם תחליפי לשוקולד חלב בשתיהן העוגה תצא מתוקה יותר, ממליצים להחליף לשוקולד חלב רק בבלילה ואת הגנאש להשאיר שוקולד מריר
היי באיזה גובה העוגה צריכה להיות בערך, בסנטימטר?
היי אשמח לדעת אם אפשר לוותר על השוקולד מריר
היי, אפשר להכין את העוגה בקוטר 20?
בכמה אחוזים צריך להוריד מהבלילה?