תמונה מתכון מלבי שוקולד | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מלבי שוקולד

אחד מהקינוחים הפופולריים כאן בישראל ובעולם הערבי בכלל הוא המלבי. קינוח שתמיד כיף לאכול במיוחד בימי הקיץ. אך הפעם עם טוויסט! מלבי שוקולד. המתכון מעט ארוך בכל התהליך – אך אנחנו מבטיחים זה שווה את זה!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


5-7 מנות אישיות

  • 1 ליטר חלב
  • 6 כפות קורנפלור
  • ½ כוס + כף סוכר לבן
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 100 גרם קוקוס לבן טחון

אופן הכנה:

1
שופכים ¾ מכמות החלב לסיר רחב ואת ה1/4 הנותר מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד קבלת בלילה ללא גושים. מעבירים לסיר את החלב המעורבב עם הקורנפלור.
2
מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד קבלת קרם במרקם יוגורט. מעבירים לכוסות למנות אישיות.
3
ממיסים את השוקולד בקערה בפולסים במיקרוגל יחד עם השמנת עד קבלת תערובת שוקולד אחידה.
4
מזלפים 2-3 כפות שוקולד על כל מלבי, מכסים היטב את הכוסות ומעבירים לקירור לכשעה לפחות.
5
לפני ההגשה מפזרים קוקוס לבן טחון

מלבי שוקולד – קצת רקע על המתכון והקינוח:

קצת רקע על המלבי עפ"י ויקפדיה:

שמו הערבי נקרא מוּהאלבּיה ןהוא פודינג מוצק מהמטבח הערבי המוגש כקינוח.
הקינוח מאוד פופולרי בכל רחבי המזרח התיכון, ובעיקר בטורקיה, סוריה, ישראל ולבנון.

סיפורי עם מייחסים את המצאתו לטבח פרסי חסר שם שבישל עבור מצביא ערבי בן המאה
השביעית בשם אל-מוהאלאב אבן אבי סופרה, על שמו נקראת המנה.

הידעתם? הפופלריות של הקינוח הזה הביאה לו גם גרסה אירופאית והיא נקראת שם
בּלאנְמַנְגְ' (מצרפתית: Blancmange, מילולית: "אוכל לבן") שמתובלת לרוב בתמצית שקדים.

מלבי שוקולד

אחד מהקינוחים הפופולריים כאן בישראל ובעולם הערבי בכלל הוא המלבי. קינוח שתמיד כיף לאכול במיוחד בימי הקיץ.
אך הפעם עם טוויסט! מלבי שוקולד. המתכון מעט ארוך בכל התהליך – אך אנחנו מבטיחים זה שווה את זה!

המתכון הוא חלבי ולכל שומרי הכשרות – המתכון חלבי אז שימו לב.

דרגת הקושי היא קלה אך דורשת ריכוז בגלל אורכו של המתכון, היצמדות למידע הדרוש כאן יבטיח לכם הצלחה במתכון!

אלו המרכיבים שתצטרכו להכנת המתכון:

חלב, קורנפלור, סוכר לבן, שוקולד מריר, שמנת מתוקה וקוקוס לבן טחון.

אופן ההכנה כולל בתוכו כ-5 שלבים בלבד.

כאשר בשלב הראשון: שופכים ¾ מכמות החלב לסיר רחב ואת ה1/4 הנותר מעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את הקורנפלור ומערבבים היטב עד קבלת בלילה ללא גושים. מעבירים לסיר את החלב המעורבב עם הקורנפלור.

בשלב הרביעי נעביר את הקינוח לקירור כאשר: מזלפים 2-3 כפות שוקולד על כל מלבי, מכסים היטב את הכוסות ומעבירים לקירור לכשעה לפחות.

הערה: לפני ההגשה מפזרים קוקוס לבן טחון.

אוהבים מלבי? יש לנו גם מתכון למלבי הקלאסי, המוכר והטוב שכולם אוהבים.
'מתכון למלבי'.

בנוסף הבלוג שלנו שעוסק במגוון כתבות מעניינות מתחום הקינוחים עוסק בכתבות המתאימות למתכון הנ"ל

אז למה אתם מחכים?

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא. נשמח לפרסם 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: