עוגת פיסטוק ושקדים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת פיסטוק ושקדים

אוהבים פיסטוק? עוד קינוח מושלם מצוות האופים של ללוש. מתכון מהמם וטעים בטירוף של עוגת פיסטוק ושקדים, שעה עבודה בלבד ותקבלו עוגה חלבית טעימה, פריכה ועסיסית.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית אינגליש קייק

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-170 מעלות
2
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב מחמאה, שמן, מחית פיסטוק, מלח, תמצית וניל, סוכר וניל וסוכר לבן ומערבלים עד שמתקבלת תערובת חמאתית ואחידה.
3
מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבול, אחת בכל פעם.
4
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
5
מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית או לקקן עד הטמעה.
6
משמנים תבנית היטב בעזרת שמן ויוצקים את התערובת אל התבנית, אופים למשך כ-35 דקות עד הזהבה, מוציאים את העוגה לאחר כ-5 דקות אפייה ומסדרים את השקדים, העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

עוגת פיסטוק ושקדים – קצת רקע ומידע על העוגה:

אוהבים פיסטוק? עוד קינוח מושלם מצוות האופים של ללוש. מתכון מהמם וטעים בטירוף של עוגת פיסטוק ושקדים,
שעה עבודה בלבד ותקבלו עוגה חלבית טעימה, פריכה ועסיסית.

העוגה הזו חלבית אז כל שומרי הכשרות שימו לב המתכון חלבי.
זמן ההכנה של עוגת פיסטוק ושקדים הנ"ל הוא כשעה בלבד. 60 דקות ויש לכם עוגה מטורפת.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

הכמות שתצא לכם מהכנת המתכון הוא תבנית אינגלייש קייק.

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלו המרכיבים:

חמאה, שמן, סוכר לבן, מלח, תמצית וניל, ביצים, קמח לבן, אבקת אפייה, פיסטוקים קצוצים דק ומחית פיסטוק.

לקישוט תצטרכו סה"כ: כוס שקדים מולבנים פרוסים.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

עוגת פיסטוק ושקדים

אופן ההכנה של העוגה כולל בתוכו כ-6 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂

אלו שלבי ההכנה של המתכון:

  1. תחממו תנור מבעוד מועד ל-170 מעלות.
  2. קחו קערת מיקסר עם וו גיטרה ותערבלו בה היטב מחמאה, שמן, מחית פיסטוק, מלח, תמצית וניל,
    סוכר וניל וסוכר לבן ומערבלים עד שמתקבלת תערובת חמאתית ואחידה.
  3. כעת הוסיפו את הביצים תוך כדי ערבול, אחת בכל פעם. 
  4. עכשיו הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים היטב עד קבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית או לקקן עד הטמעה. 
  6. בשלב האחרון מה שצריך לעשות זה שמנו תבנית היטב בעזרת שמן ויוצקים את התערובת אל התבנית,
    אופים למשך כ35 דקות עד הזהבה, מוציאים את העוגה לאחר כ5 דקות אפייה ומסדרים את השקדים,
    העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. 

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: