מתכון לעוגת שוקולד פשוטה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

לעיתים רבות הפשוט הוא הטעים ביותר. במתכון הבא אנחנו מסכימים על זה לחלוטין! מתכון לעוגת שוקולד פשוטה, עוגת שוקולד פרווה בשעה עבודה בלבד שקל מאוד להכין, וכמה שהיא מתגמלת וטעימה!

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


תבנית קוטר 24

  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס מים רותחים
  • ¾ כוס מים פושרים
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כף שוקולית
  • 1 ו-1/2 כוסות סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל-180 מעלות
2
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה אחת - קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, קקאו, שוקולית וסוכר וניל.
3
בקערה נפרדת טורפים בעזרת מטרפה את הביצים יחד עם סוכר לבן עד קבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן והמים הפושרים ומערבלים היטב.
4
מוסיפים את המים הרותחים ותמצית הוניל ומערבלים עד לאיחוד.
5
מוסיפים את תערובת היבשים ומערבלים עד קבלת בלילה נוזלית, דלילה ואחידה.
6
יוצקים אל תבנית אפייה משומנת היטב ואופים למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
7
מכינים את הגאנש - בקערה ממיסים בפולסים במיקרוגל שמן יחד עם שוקולד מריר עד קבלת תערובת שוקולד אחידה ונוזלית. יוצקים מעל העוגה לאחר צינון.

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה – קצת רקע ומידע על העוגה:

לעיתים רבות הפשוט הוא הטעים ביותר. במתכון הבא אנחנו מסכימים על זה לחלוטין! מתכון לעוגת שוקולד פשוטה,
עוגת שוקולד פרווה בשעה עבודה בלבד שקל מאוד להכין, וכמה שהיא מתגמלת וטעימה!

העוגה הזו הינה פרווה אז כל שומרי הכשרות אין לכם ממה לדאוג המתכון הינו פרווה
זמן ההכנה של העוגה הזאת היא בסה"כ שעה. שעה ויש לכם עוגה האורחים שלכם יתמכרו אליה.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא תבנית בקוטר 24.

מרכיבי המתכון של העוגה האהובה הפשוטה והטעימה הזאת בסייסים מאוד ואלו המרכיבים:

ביצים, שמן, קמח לבן, אבקת אפייה, מים רותחים, מים פושרים, אבקת סודה לשתייה, קקאו, שוקולית, סוכר לבן ותמצית וניל.

לציפוי העוגה תצטרכו: שוקולד מריר ושמן.

*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה של "מתכון לעוגת שוקולד פשוטה" כולל בתוכו כ-7 שלבים בלבד.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את העוגה בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
ואם לא – אנחנו כאן לכל שאלה עבורכם 🙂
בשלב הראשון מחממים את התנור ל-180 מעלות.
באופן ההכנה בשלבים 2 עד 5 (כולל) מכינים את העוגה.
בשלב השישי מה שאנו עושים זה: יוצקים אל תבנית אפייה משומנת היטב ואופים למשך 35-40 דקות.
העוגה מוכנה כאשר נועצים קיסם במרכז העוגה והקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
ובשלב האחרון מכינים את ציפוי הגנאש כך: ממיסים  בקערה בפולסים במיקרוגל את המרכיבים הבאים: שמן יחד עם שוקולד מריר עד קבלת תערובת שוקולד אחידה ונוזלית
ולאחר מכן יוצקים מעל העוגה לאחר צינון.

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות, יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: