תמונה מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לאוזני המן שוקולד

נכון לכתיבת שורות אלו (פברואר 2022) היינו חייבים לשתף את אחד מהמתכונים אהובים עלינו לחג פורים – אוזני המון במילוי שוקולד. הגרסה השוקולדית לאוזני המן פריכים רכים וכל כך טעימים.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעתיים

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 3 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות חלב
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה + חלמון
  • למלית: ממרח לבחירתכם (נוטלה/קינדר/שוקולד השחר)

אופן הכנה:

1
במעבד מזון מעבדים היטב קמח, אבקת סוכר, אבקת אפיה ומלח. מוסיפים את החמאה ומערבלים עד קבלת תערובת פירורית.
2
מוסיפים את הביצה והחלמון הנוסף והחלב ומעבדים את קבלת בצק אחיד.
3
מעבדים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך כשעה.
4
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
5
מקמחים משטח היטב, מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים למלבן דק.
6
קורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס, מניחים במרכז כל עיגול כפית ממרח.
7
מקפלים וסוגרים לצורת אוזן המן. חוזרים על הפעילות גם עם החצי השני של הבצק.
8
מניחים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ12 דקות עד הזהבה.
9
מניחים לאוזני ההמן להצטנן ובוזקים מעליהם אבקת סוכר.

מתכון לאוזני המן שוקולד – קצת מידע על הקינוח:

נכון לכתיבת שורות אלו (פברואר 2022) היינו חייבים לשתף את אחד מהמתכונים אהובים עלינו לחג פורים –
אוזני המון במילוי שוקולד. הגרסה השוקולדית לאוזני המן פריכים רכים וכל כך טעימים.

אוזני המן במילוי שוקולד הוא האיתות המושלם שחג פורים מתקרב, פורים הוא אחד מהחגים הססגוניים ואהובים בישראל.
האווירה, התחפושות הכל פשוט אחרת בחג זה. וגם הקינוחים והמאפים המיוחדים לפורים.
ואי אפשר להגיד חג פורים בלי אוזניות המן מפנקות, כתבנו עבורכם מתכון פשוט מושלם של אוזני המן במילוי שוקולד שלא ישאיר שום מקום לספק.

הפעם אנו מתמקדים בשוקולד. אך לאוזני מן ישנם ורסיות רבות עם עשרות סוגים שונים של טעמים וכל אחד לפי טעמו
יש כאלה אוהבים את אוזני המן במילוי ריבת חלב, ישנם כאלה עם תמרים, ריבה ויש כאלו שאוהבים את הקלאסיות במילוי פרג.
הקינוח הנ"ל הוא במילוי שוקולד. כמה פשוט ככה טעים!

המתכון הינו חלבי – אז לכל שומרי הכשרות שימו לב המתכון הוא חלבי.
זמן ההכנה המלא לכל אורכו הוא כשעתיים בלבד – מבטיחים שזה שווה את זה
דרגת הקושי כאן היא בינונית אך עם היצמדות לכל שלבי המתכון כל אחד יוכל להכין אותו.

מרכיבים המתכון הם פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:

קמח לבן, אבקת סוכר, אבקת אפיה, חמאה, חלב, מלח וביצה + חלמון
למלית תצטרכו: ממרח לבחירתכם (נוטלה/קינדר/שוקולד השחר)

*שימו לב במרכיבים ואופן הכנה נא להשתמש במידות המדויקת שרשמנו למעלה בדף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.

אופן ההכנה כולל בתוכו כ-9 שלבים.
כאשר זמן האפייה שלהם הוא כ-12 דקות עד הזהבה בלבד.
בשלב האחרון (9) זה רק השלב שבו בוזקים אבקת סוכר מעל אוזני המן כאשר הן מוכנות.

*שימו לב לא לשכוח לחמם את התנור ל-180 מעלות שיגיע לטמפרטורה המקסימלית שלו.

למי שמעדיף את הגרסה של אוזני המן אבל במילוי תמרים יוכל למצוא אותה – בלחיצה כאן.

המלצת ללוש: הכינו לכם כוס קפה או כוס תה ליד הקינוח, ותתפנקו מגיע לכם 🙂

הקינוח הזה מתאים לכתבה שכתבנו בנושא של הכנת קינוחים יחד עם הילדים

מוזמנים לקרוא: "איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?"

אז למה אתם מחכים?

תכינו את הסופגניות האפויות שלנו ונשמח לשמוע בתגובות מטה איך יצא.

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא. נשמח לשמוע 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: