תמונה מתכון סופגניות קלאסיות | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

סופגניות קלאסיות

מתכון לסופגניות קלאסיות שמנצחות את כל המתחרים בכל פעם מחדש! האהובות ביותר על הילדים, וגם עלינו המבוגרים.. בסופו של דבר, אין יותר מנחם מסופגניות עסיסית ומלאה בריבת תות או שוקולד בכדי לציין את החג האהוב, אין ספק שהמתכון לסופגניות קלאסיות יעשה לכם את החג טעים ומושלם

סוג מתכון

פרווה

זמן הכנה

שעתיים

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 3 ו1/2 כוסות קמח לבן
  • 35 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ביצה
  • 50 גרם מחמאה רכה
  • 1 כוס מים פושרים
  • למילוי וקישוט: ריבה/ממרח לבחירתכם
  • אבקת סוכר

אופן הכנה:

1
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח הלבן, שמרים, סוכר לבן, סוכר הווניל וביצה עד קבלת בצק אחיד וגמיש. חותכים את המחמאה הרכה לקוביות ומוסיפים בהדרגה את המחמאה והמים וממשיכים לערבל במהירות בינונית כ7 דקות נוספות עד קבלת בצק רך ואחיד.
2
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, ודואגים שהבצק יהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו, מכסים את הקערה ומתפיחים עד הכפלת נפח הבצק.
3
מרדדים את הבצק לעובי של כ1.5 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים. מניחים ע"ג נייר אפיה גזור לריבועים, מניחים בתבנית ומכסים להתפחה של כחצי שעה נוספת.
4
מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק, ברגע שהשמן חם מספיק לטיגון, מנמיכים את האש מעט ומעבירים את הסופגנייה באמצעות נייר האפיה לסיר השמן לטיגון. מומלץ להכניס כמה סופגניות לסיר בכדי למנוע את התזוזה שלהן בתוך השמן. מטגנים כל צד כ4 דקות עד הזהבה ומוציאים מהשמן לצלחת מרופדת נייר אפיה.
5
למילוי – מעבירים את המילוי אל שקית זילוף עם צנתר צינור (מותאם למילויים), מחוררים את הסופגנייה בצידה ומזלפים מילוי בעדינות. לאחר צינון קל בוזקים אבקת סוכר.

סופגניות קלאסיות – קצת רקע ומידע על המתכון ועל הסופגניות:

סופגניות– לא כולם, אבל די הרבה אנשים מחכים לחג החנוכה מכמה וכמה סיבות אחת מהם היא כמובן הסופגניות הטעימות שאנשים אוהבים לחטא בהן במהלך ימי חג החנוכה.
הסופגנייה הנוטפת עמוסת הריבה הנוסטלגית או ממרח השוקולד או הריבת חלב (כל אחד לפי בחירתו וטעמו)

ללא ספק דבר פופולרי בקרב הישראלים בארץ וגם לאלה שבחו"ל.

אנחנו מודים, שמדובר בסופגניות לא מדובר במתכון הכי בריא בעולם.

אבל בהחלט מדובר במתכון מעט יותר טוב ומומלץ,

עם פחות קלוריות מהסופגניות המטוגנות אליהם אתם רגילים ומכירים.

אז אם בא לכם להתפרע אבל בעדינות, זה המתכון עבורכם.

במתכון לא נוכל להתחמק מסיר הטיגון והשמן העמוק.

שאנחנו היינו שמחים לוותר על זה במתכון זה.

מי שבכל מקרה מעוניין לוותר על הטיגון מוזמן לעבור למתכון של הסופגניות האפויות

(בטח אחרי תקופת החגים עמוסת האוכל שהייתה לא מזמן).

המתכון הוא פרווה. אורך התהליך מרגע תחילת ההכנה עד שתוכלו לנגוס בסופגנייה הינו שעתיים בלבד.

שחלק נכבד ממנו זה המתנה שהסופגניות יהיו מוכנות בתנור ושהבצק יטפח עד למידה הרצויה.

במתכון של הסופגניות האפויות שלנו עברנו על כל הפרטים הכי קטנים הכנו את רשימת המצרכים.

בנוסף לכך רשמנו את שלבי אופן ההכנה שלב אחר שלב בצורה הטובה הברורה והנכונה ביותר עבורכם.

הכל על מנת שתוכלו לבצע זאת בדרך המובנת ביותר שאפשר.

*הערה שאנשים רבים שוכחים לעשות בעת שימוש במתכון זה חימום התנור, אז אל תשכחו לחמם את התנור. 😉

הבונוס במתכון שלנו שאת הסופגניות תוכלו לחמם ולהקפיא כראות עינכם,

לאחר מכן לחמם במשך מספר שניות במיקרו וכמעט ולא תשימו לב להבדל בטריות ובטעם,

ניסינו זאת וזה יצא פשוט מושלם, באחריות!

המלצת ללוש: קשטו את הסופגנייה במצרכים שאתם או ילדיכם אוהבים כגון אבקת סוכר ו/או סוכריות צבעוניות ו/או סוכריות שוקולד טעימות.

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

וכתבה מיוחדת על סופגניות בחג:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: