תמונה קינוח עוגת שוקולד מושחתת | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

עוגת שוקולד מושחתת

עוגת שוקולד מושחתת טעימה בטירוף! פשוטה לגמרי, מתכון ללא הקצפות שכולו מתבצע בקערה אחת. מתכון שמעניק לכם עוגה מרשימה שלא תפסיק לגרוף המוני מחמאות. לעוגה אפשר להוסיף עיטורים שיהפכו את עוגת השוקולד המושחתת ליפה במיוחד. 

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

60 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ (קוביות קטנות)
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ (קוביות קטנות)
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 5 ביצים
  • 80 גרם קמח לבן (½ כוס + כף)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • לציפוי גנאש: 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1
מחממים תנור ל175 מעלות
2
בקערה גדולה ממיסים בפולסים במיקרו את החמאה יחד עם השוקולד המריר ושוקולד החלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הסוכר הלבן והמלח ומערבבים שוב.
3
מוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם ומערבבים היטב עד קבלת בלילה אחידה.
4
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וטורפים עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים. שימו לב לא לערבב יתר על המידה, יש לערבב רק עד הטמעת הקמח.
5
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב ואופים כ35 דקות או עד הוצאת קיסם ממרכז העוגה יבש אך עם פירורים לחים.
6
מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים לגמרי.
7
לאחר הצינון חותכים בעזרת סכין משוננת את העוגה לחצי לרוחבה.
8
מכינים את הגנאש לציפוי העוגה. מחממים את השוקולד המריר והשמנת המתוקה בפולסים במיקרו עד לקבלת גנאש חלק. מחוררים את העוגה בעדינות עם קיסם או מזלג. מוזגים חצי מהגנאש על החצי התחתון של העוגה.
9
מניחים את חציה השני של העוגה על החצי הראשון עם הגנאש ומוזגים גנאש גם על החצי העליון את שאר הגנאש עד לכיסוי מלא של העוגה.
10
שדרוג מומלץ: ניתן לקשט את העוגה בכל מה שתרצו.

מתכון עוגת שוקולד מושחתת קצת רקע ומידע על העוגה:

במתכון שלנו שמנו דגש על השוקולד. אנחנו יודעים כן, זה לא הדבר הכי בריא בעולם. אבל איך אפשר בלי עוגת שוקולד שנוטפת בכל ביס חמה עסיסית ופריכה שאין כמותה.

הביס המושלם ליד הכוס קפה או הכוס תה בבוקר או בשעות הערב שאתם נחים ומתרפקים אל מול הטלוויזיה.

או אפילו אם סתם אם בא לכם משהו מתוק וטעים במהלך היום עוגת שמרים שוקולד זה אחד הדברים שהכי טעים לאכול אם בוחרים את המתכון הנכון.

עוגת שוקולד מושחתת

מתכון עוגת השוקולד שלנו מתכון בדרגה קלה שכמעט קל אחד עם ידע בסיסי ועם מעקב נכון אחר פעולות אופן ההכנה יכול להכין את העוגה הזאת.

המתכון שלנו לעוגת שוקולד שם דגש על פרט חשוב מאוד בעוגות. דבר שלדעת צוות האופים של האתר אין שני לו! וזה: העסיסיות והטריות.

העוגה הזאת שומרת על טריות במשך כמה ימים. חימום קטן במיקרו גם לאחר מספר ימים והשוקולד ימשיך לנטוף ולנזול בכל ביס. פשוט מושלם, לא?

העוגה הזאת חלבית, ומרגע תחילת ההכנה עד הרגע שתוכלו לנגוס בה מדובר ב-60 דקות בלבד.

חלק לא מבוטל מכך זה פעולות של המתנה כמו שהעוגה תהיה מוכנה בתנור.

רמת הקושי של הכנת העוגה הנ"ל הינה קלה.

כל מה שאתם צריכים לעשות בסה"כ זה רק לעקוב אחר ההוראות באופן ההכנה.

אנחנו ממליצים לאחר שהעוגה מוכנה לקשט את העוגה כראות עינכם עם סוכריות או תוספות שאתם או ילדיכם אוהבים.

השקענו רבות בתוכן של הבלוג שלנו על מנת שתקבלו חומרה השערה ויש כתבות שכתבנו
שמתאימות במדויק למתכון הזה , ואלו הכתבות:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: