ממה צריך להיזהר ומה אפשר לעשות?
כאן התשובה ברורה לחלוטין. מה שצריך לעשות זה לוותר על הגלוטן, זה חובה!, אבל האם זה מספיק?
כנראה שלא. דברים נוספים שצריכים לעשות מלבד שמירה על אכילת מצרכים ללא גלוטן זה דיאטה ותזונה מאוזנת,
תזונה מאוזנת תגרום לגוף שלנו להיות מאוזן מבחינת מזון ולשמור על סדר אחיד במה שנכנס ויוצא מהגוף דבר שעוזר מאוד לחולי צליאק.
שיפור מרקמים וטעם:
שאלה שנשאלת המון זה האם יש דרך לשפר את מרקם העיסה והטעם באפייה גם בקינוחים ללא גלוטן?
והתשובה היא לחלוטין כן, הכל אפשרי. ולדעתנו במקרים מסוימים זה יוצא טעים אף יותר.
מה שאנו ממליצים לעשות זה לשנות את הבסיס של הקינוח המתוק ולא לפחד להפוך את הקמח ובצק לשוקולד שאתם אוהבים,
כן בדיוק כמו שקראתם. אם בסיס הקינוח שלכם יהיה שוקולד חלב חום או שוקולד חלב לבן כאשר השוקולד
הוא בסיס הקינוח זה יכול להיות תחליף מעולה ולא פחות טעים ולדעת רבים אפילו יותר טעים.
ניסוי וטעייה:
אל תפחדו לעשות ניסויים במטבח. נכון אולי זה לא נשמע מבטיח אבל לפעמים בניסיונות יוצאים הדברים הכי טובים.
ושאנחנו מתכוונים לניסוי וטעייה אנו מתכוונים בסוגי הקמח השונים. אם במתכון מסוים שהכנתם רשום קמח רגיל (שמכיל גלוטן)
אל תפחדו להחליף את מרכיב הקמח במתכון לקמח ללא גלוטן כזה שלא מסכן אתכם ויגרום לכם להתענג על הקינוח,
בניסיונות של קמחים שונים ללא גלוטן לא מן הנמנע שתגלו עולם חדש של קמחים שיתאימו לכם להמון
סוגי קינוחים שונים שתוכלו לאכול ללא חשש בכלל! –
ואם תמצאו זאת מוזמנים לשלוח לנו ונשמח לעלות זאת לאתר שלנו ולרשום זאת בשמכם.
בונוס – רשימת קמחים ללא גלוטן המובילים (לדעתנו):
תוספה קטנה שהכנו עבורכם במהלך כתיבת כתבה זו.
בדיקה של ניסוי וטעייה על מתכונים שונים ובנוסף לכך שיחה ארוכה עם אנשים המכינים קינוחים ומשתמשים ב'קמח ללא גלוטן'
אספנו את סוגי הקמחים המובילים (לדעת רבים) באפייה והכנת קינוחים ללא גלוטן.
אז שנתחיל?
קמח שיבולת שועל: את קמח שיבולת השועל תוכלו להכין בביתכם בקלות ללא מאמץ והשקעה רבה. איך עושים זאת? פשוט וקל!
טוחנים את שיבולת שועל עבה במטחנת תבלינים חזקה. והנה לכם קיבלתם קמח שיבולת שועל נהדר שמתאים לעוגיות פשיטות ועוד'…
קמח טפיוקה: זהו אחד מהקמחים החשובים ביותר באפייה ללא גלוטן! בטח ובטח אם אתם רוצים להגיע אל מרקם מדויק כמעט כמו מאפה רגיל לגמרי.
הקמח הזה הוא מזכיר מאוד פחמימה ומאוד עמילני. הוא מוסיף אווריריות וקלילות רבה למתכון ומעניק יציבות רבה לכל המרכיבים יחדיו.
קמח שקדים: קמח שקדים עשוי מ100% שקדים קלופים! כן! 100%! הוא סופר קליל, אוורירי עשיר בחלבון ושומן צמחי.
מה שכן המלצה שלנו שכדאי לקחת לתשומת ליבכם, כדאי לשלב יחד איתו סוגי קמחים נוספים על מנת
לשחק עם הפרופורציות שלו ולהגיע אל המרקם נכון.
קמח קינואה: זה קמח מאוד מאוד שימושי בעולם אפייה ללא גלוטן.
קמח הקינואה משתלב בצורה פשוט נפלאה בהמון מתכונים בגלל שהקמח הזה עשיר בחלבון ולכן מתאים לקשת רחבה
של מתכונים כמו מאפים, עוגות, עוגיות, פנקייקים ואפילו לחמים.
אוהבים להכין קינוחים ללא גלוטן? מעוניינים לרשום לנו לאתר קינוחים ללא גלוטן?
דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
מחפשים להכין קינוחים ללא גלוטן? הכנו עבורכם מתכונים ללא גלוטן שתוכלו להכין בראש שקט ללא דאגות. אז למה אתם מחכים?
מעוניינים בכתבות נוספות במגוון נושאים שונים ומעניינים מעולם הקינוחים? מוזמנים להיכנס אל הבלוג שלנו. בלחיצה כאן
אוהבים צוות ללוש 😊