תמונה מתכון לפנקייקים קלאסי | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

פנקייק קלאסי

מתכון לפנקייק הקינוח שתמיד יש חשק אליו ואי אפשר להגיד לו לא. מתכון קליל ופשוט לפנקייקים אווריריים וטעימים במינימום מאמץ.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

15 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 2 ביצים
  • 1 כף סוכר
  • כוס חלב
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1 וחצי שקיות אבקת אפייה

אופן הכנה:

1
טורפים בקערה את הביצים בעזרת מטרפה או מזלג
2
מוסיפים את החלב, תמצית וניל, סוכר לבן, סוכר וניל וחמאה מומסת ומערבבים עד קבלת מסה אחידה
3
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה (מומלץ לנפות אותם יחדיו), מערבבים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה באמצעות כף (מומלץ כף עץ), לערבב בקיפולים עד להטמעה של הקמח. חשוב לא לערבב יותר מידי את התערובת אחרת הפנקייקים יצאו קשיחים, זה בסדר אם נשארים גושי קמח קטנים בתערובת.
4
מחממים מחבת, אפשר לטגן את הפנקייקים בעזרת תרסיס שמן או מעט חמאה. מוזגים למחבת 2 כפות מהתערובת ונותנים לפנקייק להשתטח לבד. במידה ורוצים פנקייק עבה, מומלץ להשתמש ברינג - מניחים רינג משומן היטב במחבת ומוזגים 3-5 כפות מהתערובת לתוכו
5
מטגנים במשך 1-3 דקות, תלוי בעובי הפנקייק, הזמן הטוב ביותר להפוך את הפנקייק הוא הרגע בו מופיעות בועות, הופכים לצד השני ומטגנים במשך 1-2 דקות נוספות.
6
מומלץ להגיש עם קוביית חמאה וסירופ מייפל או שוקולד.
7
שדרוגים ותחליפים: להכנה בגרסה המלוחה - מורידים את סוכר הוניל ותמצית הוניל, אפשר להוריד לגמרי גם את כף הסוכר הלבן. התוספות לגרסה המלוחה אין סופיות, ניתן להגיש עם רוטב אלפרדו, תרד והולנדייז או ביצת עין.
8
שדרוגים ותחליפים: לגרסת פרווה, ניתן להחליף את החלב בתחליפי חלב - חלב שקדים/ קוקוס/ סויה, או להחליף במים. את החמאה ניתן להחליף בשמן קוקוס.
9
שדרוגים ותחליפים: יש גם גרסה מושחתת ביותר - לחצו כאן למתכון המלא.

פנקייק קלאסי – קצת רקע על המתכון והקינוח:

אולי הא' ב' של הקינוחים הפשוטים הטובים והמוכרים שכולם אוהבים.
פנקייק קלאסי פשוט וביתי במינימום זמן הכנה ומקסימום תוצאה מפנקת.

המתכון הזה מתאים לכל אחד אבל באמת לכל אחד הוא כל כך פשוט וטעים שאפשר להכינו כמה פעמים שתרצו בקלות.

צורת הקינוח הוא עגול בגודל בינוני שמתאים ונוח לאכילה לכל הגילאים (מהגיל שמותר).

זה יכול לבוא להשתלב נהדר כקינוח בצד לארוחת בוקר או אפילו אם בא לכם לחטוף ולנשנש משהו קטן במהלך הערב

לצד כוס תה או הנס קפה. זה באמת אחד מהשילובים הטובים והטעימים

המצרכים של המתכון פשוטים ובסייסים ואלו המצרכים:

ביצים, סוכר, חלב, חמאה, סוכר וניל, תמצית וניל, קמח לבן ואבקת אפייה.

אופן ההכנה פשוט וכולל בסה"כ 6 שלבים בלבד.

המתכון הזה נעשה במיוחד עם מינימום שימוש בשמן ואפילו תוכלו להשתמש בתרסיס שמן.

הפנקייק חלבי ואורך ההכנה הוא כרבע שעה בלבד (15 דקות) כן כן, 15 דקות בלבד ואתם כבר נהנים מהטעם המתוק.

במיוחד עבורכם הוספנו מספר שדרוגים / תחליפים אם בא לכם משהו אחר:

  1. אם תרצו להכין את הגרסה המלוחה: של הפנקייק מורידים את סוכר הווניל ותמצית הווניל, אפשר להוריד לגמרי גם את כף הסוכר הלבן.

התוספות לגרסה המלוחה אין סופיות, ניתן להגיש עם רוטב אלפרדו, תרד והולנדייז או ביצת עין.

2. לגרסת פרווה, ניתן להחליף את החלב בתחליפי חלב – חלב שקדים/ קוקוס/ סויה, או להחליף במים. את החמאה ניתן להחליף בשמן קוקוס.

3. יש גם גרסה מושחתת ביותר – לחצו כאן למתכון המלא.

כל שנותר לכם זה רק לבחור את הגרסה הרצויה שלכם ולהכין את המתכון.

הנאה מובטחת!

אצלנו באתר יש מגוון רחב של קטגוריות שונות של כל סוגי הקינוחים והמתכון הזה לא סתם נכנס אל

קטגוריית 'קינוחים קלים להכנה' כי זה באמת מתכון קל ופשוט.

הצטרפו ל-בלוג שלנו ותהנו ממגוון רחב של כתבות בנושאים מעולם הקינוחים.

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או ב-עמוד הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: