נתחיל מהתחלה כפי שהבטחנו אז מדוע אנשים כל כך אוהבים פחזניות?
לרוב העונה הפופולארית של הפחזניות הינה בקיץ מכיוון שזה יוצא מהמקרר וכאשר אוכלים את הקצפת והבצק הקר
אין ספק שזה משב רוח מרענן וטעים בימים חמים.
ישנן סיבות רבות מדוע אנשים כל כך אוהבים את הקינוח הזה. עבור חלקם הם נוסטלגיים ומזכירים להם את ילדותם.
אחרים נהנים מהם כי קל לאכול אותם בדרכים ואינם דורשים כלים או צלחות. יש אנשים שאוהבים אותם כי אפשר לאכול אותם מבלי לשפוט
אותם על אכילת משהו לא בריא. אין תשובה נכונה או לא נכונה כשזה מגיע למה אתה כל כך אוהב פחזניות,
אבל מה שאנחנו יכולים לומר זה שיש משהו בפינוקים הקטנים האלה שגורם לכולם להתאהב בהם!
מכינים פחזניות עם בצק שנאפה ולאחר מכן ממלאים באוויר, מה שיוצר את צורת הפחזנית. הבצק עשוי בדרך כלל מקמח, סוכר, חמאה, ביצים, אבקת אפייה ומלח.
סוג המילוי הנפוץ ביותר לפחזניות הוא קצפת בהכנה ביתית או קנויה (תמיד אנחנו ממליצים להכין בבית).
ויש כאלו שממלאים את הפחזניות בכל מיני דברים שונים דוגמת מוס שוקולד ריבות שונות וכו' , זה קינוח שכל אחד יוכל לקחת אותו ולהעניק לו אינטרפרטציה אישית.
בצק רבוך
למי שלא יודע הגיע הזמן שתדעו. שמו של בצק של הקינוח הנ"ל הינו "בצק רבוך" או בשמו המלא בצרפתית Pâte à choux
השם שלו הגיע מלשון 'רביכה' בצרפתית הפירוש הינו בצק כרוב בגלל שהמראה החיצוני של הפחזניות כאשר הן אפויות
לכרוב הוא דומה מאוד.
ובעברית רבוך מלשון רביכה בגלל מרקמו המיוחד שנוצר מתוך רביכה מן המים.
בצק רבוך ניקרא גם "בצק מבושל" או "בצק קדירה".
(תודה לויקפדיה על המידע אודות פסקה זו).
—
פחזניות מתכון
יש מספר רב של מתכונים בכמה וכמה ורסיות שונות לקינוח הנ"ל מכל הסוגים והגוונים.
אנחנו שמנו את הדגש על 2 פחזניות עיקריות מהסוג המצליח והטעים ביותר (לפחות לדעתנו)
- הגרסה הקלאסית והמוכרת. 2. פחזניות בציפוי קראמבל מעל
(למען נוחיותכם צירפנו לכם את המתכון כולל תמונה שתוכלו לגשת אליהם בצורה המהירה והנוחה ביותר)
פחזניות קראמבל
הפחזנית אהובה על כולנו עם טאץ' של קראמבל פשוט מושלם מעל – וכאשר יש בפנים מילוי של קצפת טעימה
הכל מתנקז לביס אחד מושלם – באחריות!
מתכון לפחזניות
בצק פריך, קצפת טעימה ואבקת סוכר מעל לפעמים זה כל מה שצריך בחיים כאשר אנחנו חושבים על פחזנית טובה.
—
באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו שאולי יעניינו אתכם בנושאים שיתאימו לזה:
- קינוחים ללא שוקולד: אוהבים קינוחים בלי שוקולד? זה בשבילכם
- עוגות: עוגות בחושות – עוגות קרות – כל מה שצריך לדעת
- איזה קינוחים ילדים הכי אוהבים להכין?
- עוגות לשבועות: אילו עוגות הכי מומלץ להכנה בחג השבועות?
אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.
אוהב ומעריכים, צוות ללוש