תמונה מתכון לפאי שוקולד | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

פאי שוקולד

מתכון לפאי שוקולד טעים בטירוף שמורכב מתחתית פריכה מלית שוקולד טעימה בטירוף וציפוי גנאש שיעטוף את הפאי בצורה מושלמת מתכון קל להכנה בחצי שעה עבודה בלבד!

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

30 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:


  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 ו-3/4 כוסות קמח לבן
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • למלית שוקולד: 200 שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות חמאה
  • לציפוי הגנאש: 100 גרם שוקולד מריר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן הכנה:

1
בקערת המיקסר מערבבים היטב בעזרת וו גיטרה קמח, חמאה, סוכר ומלח עד קבלת תערובת פירורית.
2
מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד קבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין פירורי, תוסיפו מעט מים על פי הצורך.
3
עטפו את הבצק והכניסו לקירור כחצי שעה.
4
לאחר הקירור, מרדדים את הבצק לעובי של כ1 ס"מ לקוטר 24-26
5
מתאימים את הבצק לתבנית, את שאריות השוליים חותכים בעזרת סכין חדה. מחוררים את הבצק מעט ובעדינות בעזרת מזלג.
6
אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות לאפייה של 15 דקות עד הזהבה קלה ומניחים לתחתית הפאי להתקרר.
7
מכינים את המלית: בקערה ממיסים בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר, חמאה ושמנת עד קבלת תערובת שוקולד אחידה וחלקה. בקערה נפרדת מקציפים היטב ביצים וסוכר. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים וממשיכים לערבל עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה מעל תחתית הפאי ואופים ל20-25 דקות נוספות עד להתייצבות המלית.
8
מכינים את הציפוי: ממיסים בקערה בפולסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה עד קבלת תערובת שוקולד חלקה.
9
יוצקים על העוגה ובעדינות בעזרת כף או לקקן מיישרים על כל המלית.

פאי שוקולד – קצת רקע ומידע על המתכון:

מתכון טעים בטירוף שמורכב מתחתית פריכה מלית שוקולד טעימה בטירוף וציפוי גנאש שיעטוף את הפאי בצורה מושלמת
בשורה נוספת שתשמחו לשמוע המתכון קל להכנה בחצי שעה עבודה בלבד!

קינוח פאי שוקולד מטריף שכל אורח שלכם או בני המשפחה יאהב!

מתכון קליל עם מינימום עבודה ומצרכים – בדיוק כמו שאתם אוהבים.

המרכיבים במתכון זה מחולקים הפעם לשלושה חלקים:

1.לפאי

2. למלית

3. לציפוי

בואו נתחיל במצרכים שתצטרכו על מנת להכין את הפאי:

חמאה רכב, קמח לבן, סוכר לבן, מלח וביצה

למלית תצטרכו: שוקולד מריר, שמנת מתוקה וביצים

לציפוי גנאש תצטרכו: שוקולד מריר ושמנת מתוקה

*הערה חשובה: במצרכים נא להשתמש בכמויות המדויקות הכתובות בדף המתכון למעלה – זה חשוב.

אופן ההכנה כולל בתוכו 9 שלבים בלבד, פשוטים וקלים.

הערה חשובה: לא לשכוח לחמם מראש את התנור ל-165 מעלות על מנת שהפאי יצא מושלם!

אנחנו מאוד אוהבים את המתכון הזה כי הוא מעט שונה בנוף ומתאים להרבה אירועים במיוחד לחגים!

אצלנו באתר יש מגוון רחב של קינוחים לכל חגי ישראל השונים.

'קינוחים לראש השנה' , 'קינוחים לשבועות' , 'קינוחים לפורים' , 'קינוחים לסוכות' , 'קינוחים לחנוכה', 'קינוחים לחג הפסח'.

לאוהבי קינוחי כוסות תוכלו למצוא גם קינוחי כוסות לחגים בלחיצה על הקישורים הבאים

'קינוחי כוסות לפסח' , 'קינוחי כוסות לשבועות' – תהנו 🙂

עוגות בחושות

קצת מידע על עוגות בחושות, כיום הסוג הפופולרי ביותר שמכינים בכל העולם וגם במטבח הישראלי זוהי העוגה הבחושה.
למי שלא יודע למה היא נקראת כך אז למעשה אנו מדברים על עוגה שכל מרכיביה מעורבלים יחדיו במערבל
או בצורה ידנית כאשר לאחר שלב זה מוסיפים אליה קמח וחומרי תפיחה נוספים.

עוגות קרות

קצת מידע על עוגות קרות, אנשים רבים מעדיפים כיום עוגות קרות על פני עוגות בחושות או עוגות שמרים מסוימות.
הסיבה היא מעבר לטעם והמרקם הנפלא והקר גם התחושה שאנו אוכלים עוגה קרה שמקררת את הגוף ומביאה עמה תחושה
כיפית ונעימה – מעבר לטעם המשובח של מרכיבים מסוימים שיוצאים מהמקרר ישירות לפה שלכם.

אין טעים יותר או טעים פחות בעת הכנת עוגה או בחירת עוגה – הכל עניין של טעם.
יש כאלו שמעדיפים את העוגות הבחושות – ויש כאלו שמעדיפים את העוגות הקרות.

אצלנו באתר תוכלו למצוא את כל המינים והסוגים שרק תוכלו לרצות? יש משהו שבא לכם ואין? תכתבו לנו ונדאג לזה!

מתכונים לעוגות

מעוניינים במתכונים נוספים לעוגות? היכנסו לקטגוריה המלאה > 'עוגות בחושות' , 'עוגות קרות'

את כל המתכונים של העוגות הקיימים באתר תוכלו לראות באתר תחת קטגוריה 'עוגות'

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂

אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: