חזרה לעמוד הבלוג המלא >

עוגות בחושות: אחסון עוגות - הקפאת עוגות - מה מומלץ ולמה? | ללוש קינוחים

עוגות בחושות: אחסון עוגות – הקפאת עוגות – מה מומלץ ולמה?

הידעתם? כמעט מכל הקינוחים הסוג שיכול להישמר ולשמור על הטריות והטעם לאורך הזמן הרב ביותר הם: עוגות בחושות. עוגה בחושה ניתנת להקפאה ולהאכילה גם לאחר זמן רב. אז איך עושים זאת נכון? מה מותר, ומה אסור? כל מה שאתם צריכים לדעת לפניכם במאמר הבא - קריאה נעימה!

אחסון עוגות

הרעיון הכללי של אחסון והגשה של עוגות בחושות די דינאמי ומשתנה, מה הכוונה?
אחסון עוגות משתנה וזקוק לאחסון שונה בהתאם לסוג העוגה אותה הכנתם.

נתחיל מהסוף או מהתחלה – או איך שתרצו: כמובן שבימים חמים לדוגמא בעונת הקיץ.
את כל העוגות תמיד תשימו במקרר – חשוב מאוד על מנת למנוע מהעוגה להתקלקל ומהמרכיבים שלה.

דוגמא: עוגות בחושות חלקות שאינן כוללות תוספות מיוחדות ולא כוללות בתוכן פירות או תוספות רטובות תוכלו להקפיא ולקרר לאורך זמן.

כאשר אתם מקפיאים עוגה לעורך זמן אנו ממליצים מאוד לעטוף אותה על מנת לשמור את הטעם "מהודק".
אנחנו לדוגמא נוהגים לעטוף את העוגה בניילון נצמד, אך גם נייר כסף זה מעולה.

בעוגות אלו אנו מתכוונים לעוגות המכילות תוספות יבשות כדוגמא: שקדים או אגוזים או שוקולד צ'יפס או פיסטוקים ובעצם כל דבר שהוא "יבש".
תוכלו להקפיא כמו שכתבנו כרגיל לאורך זמן.

הפשרת העוגה: במידה והחלטתם להקפיא עוגה למשך זמן רב את הפשרתה של העוגה אנו ממליצים לערוך במקרר בטמפרטורה קרה,
ולא להוציא אותה ישר אל טמפרטורה חמה מדי. הפשרת העוגה במקרר תעניק אומנם הפשרה איטית אך נכונה וטובה למרכיבי העוגה.

עוגות בחושות עם פירות

אחסון עוגות בחושות עם תוספות רטובות המכילות פירות לדוגמא: תפוזים, תותים, בננות, תפוחים ועוד. תוכלו להקפיא גם כן!
אך תצטרכו לקחת בחשבון שהמרקם והטעם עלולים להיפגע, שכן הדבר הגיוני. כי זמן חלף והפירות לא טריים כפי שהיו
כאשר הכנתם את העוגה.

לכן אנחנו ממליצים לכם במידה ואתם רוצים כן לאחסן עוגות בחושות עם פירות אך לזמן קצר יותר.
תהליך ההפשרה של עוגות אלו זהה לחלוטין לכל הפשרה של עוגה בחושה.
מהמקפיא – למקרר – להפשרה איטית ומוצלחת שהמרקם ייפגע כמה שפחות.

עוגת חמאה בחושה

בשונה מעוגות עם תוספות יבשות כמו (אגוזים, פיסטוקים וכו') ועוגות עם פירות כמו (תותים, בננות וכו')
בעוגות בחושות שהבסיס שלהם הוא חמאה, במקום קור צריך לתת במה לחום.
העוגה צריכה להרגיש יותר חמימות או לפחות להיות בטמפרטורת החדר ופה זה שונה ועוגות אלו לא צריכות להיות
קרות מאוד ומוגשות מן המקרר.

הסיבה לכך? הקירור והטמפרטורה הקרה של המקרר מקשה על החמאה וגורם למרקם להיות פחות נעים וטעים.

כדאי לדעת: עוגות שבסיסן הוא שמן המרקם שלהם רך מאשר על בסיס חמאה

סיכום: אנו ממליצים להגיש את העוגות שלכם בטמפרטורת החדר פחות או יותר ולא קרות מאוד.
זהו המרקם הטוב והנכון ביותר שבו כדאי לאכול עוגה בחושה.

כל הקריאה על העוגות הבחושות השונות יצרה לכם חשק להכנת עוגה בחושה?
יש לנו כאן בללוש קטגוריה ענקית של עוגות שונות לבחירתכם – לכניסה לחצו על שם הקטגוריה: "עוגות בחושות"
וגם "עוגות קרות" למי שמעדיף.

ואם בכל זאת בא לכם קצת המלצות הנה הפייבוריטים הברורים שלנו!:
'מתכון לעוגת תפוזים' , 'עוגת שוקולד לבן' , 'עוגת שוקולד בחושה' , 'עוגת שוקולד פרווה' , 'עוגת גבינה בחושה' , 'עוגת מייפל בחושה'
'עוגת שמרים קלה להכנה' , 'עוגת שמרים שוקולד'.

באתרנו תוכלו למצוא מאות מתכונים מכל הסוגים וגם כתבות עשירות בבלוג.
הנה כתבות שרשמנו שאולי יעניינו אתכם בנושאים שיתאימו לזה:

אוהבים לכתוב? יתרה מזאת לכתוב על עולם הקינוחים בפרט? ניתן לעשות זאת!
בא לכם לרשום לנו לבלוג? דברו איתנו ונשמח לשתף פעולה יחד.

אוהב ומעריכים, צוות ללוש

אהבתם? נשמח שתשתפו כאלו שזה יכול לעזור להם: