מתכון לבקלוואה | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מתכון לבקלוואה

רציתם להכין בקלוואה בבית ולא ידעתם איך? הנה הפתרון המושלם עבורכם. מתכון לבקלוואה מבצק פילו ומעליו סירופ סוכר טעים בטירוף. בקלוואה חלבית קלה להכנה ב-40 דקות עבודה בלבד! אנחנו מבטיחים לכם שזה שווה את זה.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

40 דקות

דרגת קושי

קל

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


30 יחידות

  • 1 חבילת בצק פילו
  • 250 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 3 כפות קינמון
  • לסירופ הסוכר: 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • ¼ לימון

אופן הכנה:

1
מורחים דף פילו בחמאה מומסת
2
קוצצים את אגוזי המלך, בקערה מערבבים את האגוזים יחד עם סוכר וקינמון
3
מפזרים את תערובת האגוזים על דף הפילו בשורה בתחתית הדף
4
מגלגלים את הדף כלפי מעלה ומניחים בתבנית
5
חוזרים על הפעולות עם יתר דפי הפילו ומסדרים בתבנית
6
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו
7
חותכים את הבאקלוואות למלבנים קטנים
8
מכינים את סירופ הסוכר - בסיר קטן מניחים את המים ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד הסמכה.
9
מוזגים את הסירופ מעל הבקלוואות.

מתכון לבקלוואה – קצת רקע על המתכון והקינוח:

רציתם להכין בקלוואה בבית ולא ידעתם איך? הנה הפתרון המושלם עבורכם. מתכון לבקלוואה מבצק פילו ומעליו סירופ סוכר טעים בטירוף.
בקלוואה חלבית קלה להכנה ב-40 דקות עבודה בלבד! אנחנו מבטיחים לכם שזה שווה את זה.

בקלוואה

קצת רקע קצר על בקלוואה עפ"י ויקפדיה:

בַּקְלָאווה היא מאפה מתוק העשוי שכבות בצק פילו וביניהן מילוי של אגוזי מלך או פיסטוקים טחונים. המאפה ממותק בסירופ מי סוכר, שלעיתים כולל מי ורדים או דבש.

בימינו, הבקלוה נפוצה במיוחד במטבח הטורקי, היווני, הפרסי והערבי, ונאכלת ברחבי המזרח התיכון, חבל הבלקן, המגרב ומרכז אסיה,
בייחוד באזורים שהיו בעבר בשליטתה של האימפריה העות'מאנית. בישראל, הבקלוה היא קינוח אופייני במטבח של ערביי ארץ ישראל ושל יהדות עדות המזרח.

איך מכינים בקלוואה

המתכון הוא חלבי ולכל שומרי הכשרות – המתכון חלבי אז שימו לב.
זמן ההכנה של המתכון כולו הוא כ-40 דקות בלבד!!

דרגת הקושי היא קלה אך דורשת ריכוז בגלל שצריך בנוסף להכין את סירופ הסוכר, היצמדות למידע הדרוש כאן יבטיח לכם הצלחה במתכון!

הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא 30 יחידות.

אלו המרכיבים שתצטרכו להכנת המתכון:

1 חבילת בצק פילו, חמאה מומסת, אגוזי מלך קצוצים, סוכר לבן וקינמון.

להכנת סירופ הסוכר תצטרכו את המרכיבים הבאים: סוכר לבן, מים ולימון.

*נא להשתמש בכמויות המדויקות הרשומות במרכיבים בחלקו העליון של מתכון זה.

מספר השלבים להכנה "בקלוואה" הינו כ-9 שלבים די קצרים.

כאשר בשלב הראשון עד השלב החמישי: עובדים על בצק הפילו ועל המרכיבים שאיתם נמלא את הבצק של הבקלוואה.

בשלב השישי: כבר אופים את הבקלוואה בתנור כאשר מראש נחמם את התנור ל180 מעלות טורבו!

בשלב השמיני מכינים את סירופ הסוכר שאותו נמזוג מעל הבקלוואות לשיפור הטעם וכך נכין את הסירופ: בסיר קטן מניחים את המים ומוסיפים את הסוכר.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד הסמכה.

אוהבים קינוחים מיוחדים? יש לנו קטגוריה בדיוק בשביל זה: "קינוחים מיוחדים".

בנוסף הבלוג שלנו שעוסק במגוון כתבות מעניינות מתחום הקינוחים עוסק בכתבות המתאימות למתכון הנ"ל

אז למה אתם מחכים?

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בקבוצת הפייסבוק איך יצא. נשמח לפרסם 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: