מקרון קרמל מלוח | קינוחים מיוחדים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מקרון קרמל מלוח

לאחר ביקוש רב של מתכונים למקרונים הרמנו את הכפפה והכנו מקרונים בכל הטעמים – והפעם: מתכון למקרון קרמל מלוח בשעה עבודה בלבד.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


25 עוגיות

  • 100 גרם חלבונים
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 130 גרם שקדים טחונים
  • 3 טיפות צבע מאכל חום
  • למילוי: 1 כוס סוכר לבן
  • 100 מ״ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף מלח גס

אופן הכנה:

1
מנפים אל קערה את אבקת השקדים יחד עם אבקת הסוכר
2
בבן מארי (קערה מונחת מעל סיר עם מים רותחים) מניחים את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים מעט עד המסה של הסוכר
3
מעבירים לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים היטב יחד עם מלח ותמצית וניל עד קבלת קצף בהיר ויציב.
4
מוסיפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן בתנועת קיפול עד קבלת תערובת יציבה ואחידה. מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים בעדינות עד קבלת גוון חום בהיר ואחיד.
5
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול, מזלפים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים, העוגיות מתרחבות ותופחות בזמן האפייה. מומלץ להניח את העוגיות למשך כחצי שעה בצד לפני ההכנסה לאפיה
6
אופים למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מצננים ולאחר צינון מוחלט מפרידים מנייר האפייה
7
מכינים את המילוי - בסיר מניחים סוכר לבן על אש בינונית וממתינים להמסה, מידי פעם מזיזים את הסיר בתנועות מעגליות, לא מערבבים את הסוכר. ברגע שהסוכר הופך לקרמל ונמס, מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה לבסוף מוסיפים את הסוכר. מעבירים לשק זילוף ומניחים להתייצבות בקירור.
8
מזלפים על חצי מהעוגיות את המילוי וסוגרים בעוגיה נוספת.

מקרון קרמל מלוח – קצת רקע ומידע על המקרונים:

לאחר ביקוש רב של מתכונים למקרונים הרמנו את הכפפה והכנו מקרונים בכל הטעמים – והפעם: מתכון למקרון קרמל מלוח בשעה עבודה בלבד.

המתכון הוא חלבי. אז לכל שומרי הכשרות המתכון חלבי שימו לב  🙂
אורך תהליך הכנת המתכון הוא כשעה עבודה בלבד, 60 דקות והמקרון מוכן!
דרגת הקושי הינה בינונית איך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן ההכנה מבטיח את הצלחת המתכון.

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלו המרכיבים:

חלבונים, סוכר לבן, אבקת סוכר, תמצית וניל, שקדים טחונים ו-3 טיפות צבע מאכל חום.

למילוי המקרון תצטרכו את המרכיבים הבאים: סוכר לבן, שמנת מתוקה, חמאה ומלח גס.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמויות מדויקת של המתכון כמו שאנחנו רושמים בחלק העליון של דף המתכון.

הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא בערך כ-25 עוגיות.

מתכון למקרון קרמל מלוח

אופן ההכנה כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד, ואלה השלבים, שלב אחר שלב.

  1. קחו קערה ותנפו לתוכה אבקת השקדים יחד עם אבקת הסוכר.
  2. בבן מארי (קערה מונחת מעל סיר עם מים רותחים) מניחים את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים מעט עד המסה של הסוכר.
  3. לאחר מכן העבירו לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים היטב יחד עם מלח ותמצית וניל עד קבלת קצף בהיר ויציב.
  4. הוסיפו את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן בתנועת קיפול עד קבלת תערובת יציבה ואחידה
    לאחר מכן הוסיפו את צבע המאכל ומערבבים בעדינות עד קבלת גוון חום בהיר ואחיד.
  5. שימו לב שהעוגיות מתרחבות ותופחות בזמן האפייה. אנחנו ממליצים להניח את העוגיות למשך כחצי שעה בצד לפני ההכנסה לאפיה.
  6. אפו בתנור למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
    מצננים ולאחר צינון מוחלט מפרידים מנייר האפייה.
  7. בשלב זה מכינים את מילוי המקרון כך: בסיר מניחים סוכר לבן על אש בינונית וממתינים להמסה, מידי פעם מזיזים את הסיר בתנועות מעגליות, לא מערבבים את הסוכר.
    ברגע שהסוכר הופך לקרמל ונמס, מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד המסה לבסוף מוסיפים את הסוכר.
    מעבירים לשק זילוף ומניחים להתייצבות בקירור.
  8. בשלב האחרון תזלפו על חצי מהעוגיות את המילוי וסוגרים בעוגיה נוספת.

מתכונים למקרונים

אוהבים מקרונים? יש לנו קטגוריה מלאה בכך שמכילה מקרונים במגוון טעמים וצבעים שווים במיוחד.
לכניסה לקטגוריה לחצו כאן

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

הכנתם את המקרונים שלנו?

תוכלו לשתף אותנו בתגובות של דף המתכון או במייל.
ונשמח לשתף את התוצאות שלכם אצלנו ברשתות החברתיות – זה כיף!

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בעמוד הפייסבוק איך יצא. נשמח לשמוע 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: