מקרון פטל | קינוחים מיוחדים | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

מקרון פטל

לאחר ביקוש רב של מתכונים למקרונים הרמנו את הכפפה והכנו מקרונים בכל הטעמים – והפעם: מתכון למקרון פטלד בשעה עבודה בלבד.

סוג מתכון

חלבי

זמן הכנה

שעה

דרגת קושי

בינוני

אהבתם? שתפו:

*בתיאום מראש ניתן להזמין מארזי קינוחים לכל סוגי האירועים, שבתות וחגים.
*חלק מהתמונות להמחשה בלבד.

המרכיבים:

כמות:


25 עוגיות

  • 100 גרם חלבונים
  • 80 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 130 גרם שקדים טחונים
  • 4 טיפות צבע מאכל ורוד
  • למילוי: 180 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף מחית פטל/פירות יער
  • 80 מ״ל שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

1
מנפים אל קערה את אבקת השקדים יחד עם אבקת הסוכר
2
בבן מארי (קערה מונחת מעל סיר עם מים רותחים) מניחים את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים מעט עד המסה של הסוכר
3
מעבירים לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים היטב יחד עם מלח ותמצית וניל עד קבלת קצף בהיר ויציב. מוסיפים את צבע המאכל ומערבבים עד קבלת גוון אחיד.
4
מוסיפים את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן בתנועת קיפול עד קבלת תערובת יציבה ואחידה
5
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול, מזלפים את העוגיות על תבנית מרופדת נייר אפייה ברווחים, העוגיות מתרחבות ותופחות בזמן האפייה. מומלץ להניח את העוגיות למשך כחצי שעה בצד לפני ההכנסה לאפיה
6
אופים למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מצננים ולאחר צינון מוחלט מפרידים מנייר האפייה
7
מכינים את הגנאש - ממיסים בקערה במיקרוגל בפולסים שוקולד לבן יחד עם שמנת מתוקה עד להמסה של השוקולד, מוסיפים את מחית הפטל ותמצית הוניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים לקירור של חצי שעה לפחות עד התייצבות.
8
מזלפים על חצי מהעוגיות את המילוי וסוגרים בעוגיה נוספת.

מקרון פטל – קצת רקע ומידע על המקרונים:

לאחר ביקוש רב של מתכונים למקרונים הרמנו את הכפפה והכנו מקרונים בכל הטעמים – והפעם: מתכון למקרון פטלד בשעה עבודה בלבד.

המתכון הוא חלבי. אז לכל שומרי הכשרות המתכון חלבי שימו לב  🙂
אורך תהליך הכנת המתכון הוא כשעה עבודה בלבד, 60 דקות והמקרון מוכן!
דרגת הקושי הינה בינונית איך אנחנו מתחייבים שהיצמדות למרכיבים ולאופן ההכנה מבטיח את הצלחת המתכון.

המרכיבים להכנת המתכון נורא פשוטים ואלו המרכיבים:

חלבונים, סוכר לבן, אבקת סוכר, תמצית וניל, שקדים טחונים ו-4 טיפות צבע מאכל ורוד.

למילוי המקרון תצטרכו את המרכיבים הבאים: שוקולד לבן, מחית פטל/פירות יער, שמנת מתוקה ותמצית וניל.

*הערה חשובה: נא להשתמש בכמויות מדויקת של המתכון כמו שאנחנו רושמים בחלק העליון של דף המתכון.

הכמות שתצא לכם מהמתכון הנ"ל הוא בערך כ-25 עוגיות.

מתכון למקרון פטל

אופן ההכנה כולל בתוכו כ-8 שלבים בלבד, ואלה השלבים, שלב אחר שלב.

  1. קחו קערה ותנפו לתוכה אבקת השקדים יחד עם אבקת הסוכר.
  2. בבן מארי (קערה מונחת מעל סיר עם מים רותחים) מניחים את החלבונים יחד עם הסוכר ומערבבים מעט עד המסה של הסוכר.
  3. העבירו לקערת מיקסר עם וו בלון ומקציפים היטב יחד עם מלח ותמצית וניל עד קבלת קצף בהיר ויציב, לאחר מכן הוסיפו את צבע המאכל ומערבבים עד קבלת גוון אחיד.
  4. הוסיפו את תערובת השקדים ואבקת הסוכר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן בתנועת קיפול עד קבלת תערובת יציבה ואחידה
  5. שימו לב שהעוגיות מתרחבות ותופחות בזמן האפייה. אנחנו ממליצים להניח את העוגיות למשך כחצי שעה בצד לפני ההכנסה לאפיה.
  6. אפו בתנור למשך כ-12 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
    מצננים ולאחר צינון מוחלט מפרידים מנייר האפייה.
  7. בשלב זה מכינים את הגנאש כך: המיסו בקערה במיקרוגל בפולסים שוקולד לבן יחד עם שמנת מתוקה עד להמסה של השוקולד,
    לאחר מכן הוסיפו את מחית הפטל ותמצית הוניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים לקירור של חצי שעה לפחות עד התייצבות.
  8. בשלב האחרון תזלפו על חצי מהעוגיות את המילוי וסוגרים בעוגיה נוספת.

מתכונים למקרונים

אוהבים מקרונים? יש לנו קטגוריה מלאה בכך שמכילה מקרונים במגוון טעמים וצבעים שווים במיוחד.
לכניסה לקטגוריה לחצו כאן

בבלוג שלנו כתבנו מספר כתבות המתאימות למתכון הנ"ל:

הכנתם את המקרונים שלנו?

תוכלו לשתף אותנו בתגובות של דף המתכון או במייל.
ונשמח לשתף את התוצאות שלכם אצלנו ברשתות החברתיות – זה כיף!

וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או לרשום לנו בעמוד הפייסבוק איך יצא. נשמח לשמוע 😊

אוהבים, צוות ללוש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים נוספים שאולי תאהבו: