שאלות ותשובות

בעמוד זה אספנו שאלות ששאלו אותנו רבות וחזרו על עצמן, וענינו כאן על הכל.

שאנו מבקשים במתכון 'קורט מלח' אנחנו מתכוונים לכמות קטנה של מלח. ממש להרים עם האצבע והאגודל. הרבה פחות מכפית קטנה.

השיטה הטובה ביותר היא לקרר את העוגה היטב. במיוחד אם מדובר בעוגה קרה או עוגת מוס. תטבלו את הסכין במים חמים לפני החיתוך אם תרצו לקבל את החיתוך המושלם.

זה אפשרי, אך אנחנו לא ממליצים זאת מהסיבה הפשוטה. גלל המשקלים השונים של החלבונים והשומן, במתכונים מסויימים (לדוגמא בעוגות בחושות) תצטרכו להשלים את החלבונים והשומן שחסרים.

במתכון יש כמות שולית של קמח, נגיד 3 כפות, בדרך כלל אין בעיה להחליף אותו בקמח ללא גלוטן. ביסקוויטים אין שום בעיה להחליף בכאלו שאינם מכילים גלוטן. החדשות הפחות טובות: לרוב, עבור אופים חובבים ולא קונדיטורים מוסמכים, התשובה תהיה לא משום שעל מנת להפוך מתכון לנטול גלוטן צריך להבין בכמויות, טעמים ומרקמים של הקמחים ללא גלוטן. מעוניינים במתכון ללא גלוטן? יש לנו חדשות מצויינות: בקטגוריית "ללא גלוטן" באתר השף הלבן יש המון מתכונים. הכנסו ובחרו מבין שלל העוגות והמאפים נטולי הגלוטן. 

החישוב המומלץ ביותר הוא: 1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה

בקרוב מאוד יעלו תשובות נוספות לשאלות שקיבלנו.