חזרה לעמוד הבלוג המלא >

תמונה למאמר קינוחים כשרים לפסח | ללוש - מתכוני קינוחים אונליין

קינוחים לפסח: האם קינוח כשר לפסח שונה בטעם מקינוח לא כשר לפסח?

עבור שומרי הכשרות בפסח תמיד העולם התחלק לשניים. אלו שאוהבים את הקינוחים של חג הפסח ואלו שלא אוהבים קינוחים לפסח. האם עוגיות שקדים ו/או עוגיות בוטנים אלו הקינוחים היחידים שיש בחג הפסח או האם יש דברים מושחתים ושווים שגם כשרים לפסח? והאם הטעם שלהם באמת שונה מקינוח שלא כשר לחג פסח. במאמר הבא נענה לכם על הכל.

קינוחים לחג הפסח: לא חייב להיות עוגיות שקדים או עוגיות קוקוס

קינוח כשר לפסח, זה דבר טעים!!, רגע מה?, כן כמו שקראתם!, קינוח לפסח הוא יכול להיות דבר טעים מאוד. באנו לשבור את הסטיגמה.

רבים חושבים שהיום שקינוחים לחג הפסח מסתכם בעוגיות שקדים או עוגיות בוטנים או עוגיות קוקוס

וכמובן שאין לנו בעיה עם כל מי שאוהב זאת. אבל לאנשים שמעוניינים בקינוחים מעט שונים מתוקים וטעימים והכי חשוב כשרים.

תדעו אפשר לעשות זאת.

יש מגוון רחב של מתכוני קינוחים כשרים לפסח שכל אחד יכול להכין בבית לבדו ולא צריך בשבילם להיות שף או גאון קולינרי בתחום האפייה,

קינוחים כשרים לפסח שממש אפשר וטעים לאכול אותם אפילו לא במהלך החג אלא סתם כך באמצע היום.

ואתם תוכלו לראות זאת במרכיבים.

איך זה התחיל בעצם?

אז איך בעצם הכל התחיל שיש מגוון עצום ורחב של קינוחים כשרים לפסח שלא כוללים בסל הקניות עוגיות שקדים או עוגיות קוקוס,

שבכנות שמבקשים אסוציאציה לעוגייה או משהו כשר ומתקתק שאפשר לאכול בפסח אלה האופציות הראשונות שעולות לכולנו לראש.

זה התחיל מדבר נורא פשוט – החדשנות השיגה והקדימה את המסורת.

אנשים שחשקו במתוק במהלך החג ואהבו לדוגמא 'פודינג שוקולד כשר לפסח' ניסו לעשות זאת בחג והוסיפו

לעצמם התאמות ושינוי מרכיבים שהקינוח יהיה כשר לפסח.

והתוצאה? מרהיבה וטעימה. ולא רק אנשים שניסו להכין קינוחים כשרים בביתם,

גם שפים קונדיטורים הבינו את החדשנות והקדמה שבאה אל העולם הרימו את הכפפה ובעזרת יצירתיות אין סופית

וידע קולינרי נרחב בתחום האפייה מצליחים להכין עוגות כשרות לפסח ו-עוגיות כשרות לפסח ברמה הגבוהה ביותר שבקושי אפשר לחוש הבדל בטעמים.

גם עוגות אלו כוללות בתוחם קרם מסוים, פרג, שוקולד נוטף ומה לא.

דבר נוסף שסייע להתפתחות בנושא זה הערנות ותשומת הלב שקיבל תחום הקינוחים ללא גלוטן שאנשים רבים לא יכולים להרשות לעצמם לאכול.

דבר שסייע רבות עם תחליפי חומרי הגלם של הקמח והשמרים.

המספרים מדברים בעד עצמם

אפשר להרגיש את הדברים במצרכים שאנשים קונים היום ברשתות הסופר הגדולות או במכולות השכונתיות שהם אוהבים לרכוש בהם את סל המצרכים לחג הפסח.

אם בעבר הרשתות דיווחי על גמר מלאי דרסטי ומהיר למוצרים כמו עוגת בראוניז כשרה לפסח,

או עוגת הבית כשרה מוכנה ועוד קינוחים כשרים לפסח שאפשר לקנות שחברות ענק מייצרות כמו 'עלית' או 'אסם' ושאר החברות.

בשנים האחרונות חל שינוי קטן בתפנית העלילה.

היום יותר ויותר אנשים קונים מצרכים להכין בעצמם את הקינוחים והמצרכים שקונים יותר אלו מצרכים לשימוש במתכוני קינוחים.

מצרכים כגון: שוקולד מריר, שמנת מתוקה, תמצית וניל, שמנת צמחית, קקאו, שוקולדים למריחה

ועוד שלל מוצרים שאפשר להכין מהם מנעד רחב ועשיר של קינוחים כשרים לפסח.

האם הטעם בקינוח כשר לפסח שונה בטעם מקינוח לא כשר לפסח?

כאן אנו חלוקים. מסקר קצר שערכנו במבחן טעם יש כאלו שכן הבחינו בשינוי קל ויש כאלה שלא.

לדוגמא אנשים שטעמו עוגת שוקולד לא כשרה לפסח נהנו מהטעם

מהסיבה שהרגישו את השוקולד והטעם המתוק יותר והכבדות של העוגה צנחה משמעותית ללא מצרכים

כמו קמח שמנפח את העוגה וגורם לה לתפיחה משמעותית.

לעומת זאת היו אנשים שכן הרגישו בחוסר מסוים בטעם אם כן לא בשינוי משמעותי

שבו אפשר לומר בבירור 'אני מעדיף/ה בכל מצב את הטעם של הקינוח שלא מותאם לפסח'.

—-

מאמרים נוספים במגוון נושאים רחב מעולמות הקונדיטוריה והאפייה תוכלו למצוא אצלנו בעמוד הבלוג באתר.

אם אתם מעוניינים לכתוב לנו לבלוג או נושאים שעליהם תרצו שנכתוב, נשמח מאוד לשמוע.

אוהבים, צוות ללוש 😊

אהבתם? נשמח שתשתפו כאלו שזה יכול לעזור להם: