קאפקייקס טבעוני – קצת רקע ומידע על הקינוח:
הקינוח הינו פרווה אז כל שומרי הכשרות אין לך ממה לדאוג הקינוח פרווה.
זמן ההכנה של הקינוח הוא בסה"כ כ-50 דקות. פחות שעה ויש לכם קאפקייקס טבעוני.
דרגת הקושי הינה קלה לכן אנחנו מבטיחים שהיצמדות למרכיבים ושלבי ההכנה ותצליחו להכין את המתכון.
אנחנו פה לכל שאלה כמובן במידה ואתם מסתבכים בשלב מסוים! 🙂
קינוחים טבעוניים תמיד היו חלק מחיינו ובשנים האחרונות הערנות והביקוש אל דברים טבעוניים צבר תאוצה יותר ויותר.
הרבה יותר אנשים מפעם מודעים למה שהם מכניסים לגוף ורוצים לשמור על עצמם כמה שיותר, ובצדק.
אך תמיד יהיה את החולשה והרצון למשהו מתוק וטעים – והמתכון הזה נוצר בדיוק בשביל כך.
אחד הדברים שתמיד טוב שיהיה בבית ללא ספק, זה קינוח פרווה.
במיוחד לאלו ששומרים כשרות ואת זמן ההמתנה בין אכילת בשר וחלב.
קינוחים פרווה אלו קינוחים שתמיד כיף שיש בצנצנת בבית או במקרר שאפשר לאכול בכל עת שמתחשק לנו.
הכמות שתצא לכם מהמתכון הוא 12 יחידות קאפקייקס.
קאפקייקס טבעוני
מרכיבי המתכון של הקינוח המדובר פשוטים מאוד ואלו המרכיבים:
חלב סויה, שמן, תמצית וניל, קמח לבן, סוכר חום, אבקת קקאו, אבקת אפייה וחומץ.
לציפוי תצטרכו רק שוקולד מריר ושמן.
*שימו לב: בכמויות מדויקות נא להשתמש באופן מדויק בחלק העליון של דף המתכון – זה קריטי להצלחת המתכון.
כפי שציינו כבר לפני כן דרגת הקושי היא קלה לכן תוכלו להכין את הקינוח בכיף ובקלות,
ואנו מתחייבים שהיצמדות למרכבי המתכון ולכל שלבי אופן ההכנה – כולם יצליחו.
- תחממו את התנור מראש ל-170 מעלות.
- קחו קערה ובה תטרפו היטב בעזרת מטרפה חלב סויה וחומץ עד קבלת קצף בהיר, מניחים בצד למשך 2 דקות.
- כעת הוסיפו את השמן ותמצית הוניל וטורפים היטב.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח לבן, סוכר חום, אבקת אפייה וקקאו עד לאיחוד.
מוסיפים את תערובת היבשים בהדרגה לבלילת החלב עד קבלת בלילה אחידה וחלקה. - שמנו היטב תבנית מאפינס או מסדרים מנג׳טים (עטרות נייר) בתבנית המאפינס, יוצקים בלילה אל השקעים עד כ3/4 גובה התבנית.
אופים למשך כ25 דקות עד השחמה, המאפינס מוכנים כאשר נועצים קיסר במרכז והוא יוצא יבש עם פירורים לחים. - בשלב זה מכינים את הציפוי כך: בקערה מניחים את השוקולד המריר והשמן ומחממים במיקרוגל בפולסים.
- לאחר צינון של המאפינס מזלפים כ2 כפיות שוקולד מעל כל מאפינס
—
מתכונים לקינוחים טבעוניים
הפופולאריות של תעשיית המזון הטבעונית הן מבחינת אוכל רגיל והן מבחינת קינוחים,
נסק פלאים בשנים האחרונות, אנחנו עדים ככה שהזמן עובר ליותר ויותר מרכיבים וארוחות טבעוניות
גם במסעדות, גם בסופרים (במקררים הקפואים) ואפילו בקינוחים הטבעוניים שהתחילו לקבל
במה גדולה עם השנים והביקוש אליהם גדל וגדל.
גם אנחנו כאן לא מקלים ראש בנושא ויש לנו קטגוריה שלמה בדיוק לכך: מתכונים לקינוחים טבעוניים
וגם כתבנו כתבה גדולה בנושא: קינוחים ללא גלוטן – ממה צריך להיזהר ואיך לשפר?
–
במידה ואתם מעוניינים במתכונים נוספים שלא קיימים באתר, אתם מוזמנים לכתוב לנו על כך
ונשמח להכין את המתכון ולעלות אותו לכאן – וכמובן לעדכן אתכם 🙂
אה, וכמובן אל תשכחו לצלם ולתייג אותנו באינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק שנוכל להשוויץ בתוצאה ולעלות אותה לחשבונות שלנו 🙂
אוהבים, צוות ללוש.